GARLIC: Veoma mistično, briljantno, mračno i melanholično!

Datum objave:17.05.2016

Pročitano:4045 puta

By:Milan B. Popović

GARLIC CD NAPOSLETKU / TAKE OR LEAVE IT RECORDS

Moguće je da je srpski sastav „Garlic“ nastavio tačno na onom mestu gde je beogradski izuzetni kultni sastav „Abonos“, pre više od jedne decenije, studijski stao. Ženski dominantni vokal sastava „Garlic“, Danijela Ružin, kombinacija srpskog i engleskog jezika u tekstualnim tematskim odabirima ključ je i uspeh sastava „Garlic“. Na početku i na kraju pesme „U čošku dana“, možemo čuti grmljavinu a tokom pesme i stamen i tvrd, usporen doom zvuk. Šest minuta čak to putešestvije i pustolovina traje.

 

Garlic: Naposletku


Devet pesama se na „Naposletku“ CD-a nalazi računajući i uvodni instrumental – Talasi!


Naslovna numera „Naposletku“ nije slučajno naslovna numera. Fantastičan spoj žestoke i čvrste gitarske muzike sa grolovanjem i dodatnim vokalima Jasne Popović i Khargash čine je efektnom, posebnom i ključnom. Krucijalnom, rekao bih. Pesma je zastrašujuće moćna i nije za komercijalne konzumente, već samo sa odabrane sladokusce ovog metal/doom/hard rock zvuka. Lični je favorit potpisnika ovog teksta. To svakako.


Da sastav „Garlic“ ne ide na komercijalu i „radijski prihvatljive“ pesme dokazuje i podatak da skoro sve pesme traju po pet i više minuta.


Volela sam izgleda sve što nisi ti - nimalo patetično pevaju oni u opera stilu pesme – Zima!


Uglavnom su sve pesme na ovom albumu napisali Danijela Ružin i Milan Ružin (osim pesme 5, Flavius Misaras, Milena Ružin i Milan Ružin). Flavius Misaras, bas gitara (na pesmama 5,6,7,8 i 9), Dejan Toškov, bas gitara (na pesmama 1,2,3 i 4), Boris Markov za setom bubnjeva, Marko Mitrović, bubnjevi na pesmama 5 i 7, Petković Petar, gitare i Milan Ružin, gitare. Dizajn omota i art work rad je Dejana Delića i Danijele Ružin.


Zanimljivo je da i danas postoje sastavi poput sastava „Garlic“ koji svojim sigurnim i kvalitetnim delovanjem i postojanjem prosto oživljavaju tu melanholičnu metal crtu, taj tromi ali fantastično moćni doom prizvuk, nalik proslavljenom novosadskom sastavu „Tales Of Dark...“, i ne samo njima, već i nalik već postojećim i izuzetnim “Demether“ i gorepomenutim, beogra]anima, „Abonos“.


Preporuka za preslušavanje ovog CD albuma sastava „Garlic“ i za poklonike ovog žanra koji se ne gasi već bukti i razbuktava kao plamen vatre na sve strane u najcrnoj noći, se apsolutno podrazumeva!


vrh strane
Komentari (2)
Pošalji komentar
Konan
02.09.2016 08:26
Postoji li kritika kod vas? Pa ovo je smesno, produkcija i mix za danasnje pojmove jadni. Dno
Blagzor
18.05.2016 08:47
Zrenjaninska scena iz not ded!


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :