Garbage izabrali: Pre njih u Beogradu nastupa Autopark!

Datum objave:15.05.2019

Pročitano:1535 puta

Datum održavanja: 28.06.2019

Lokacija: Beograd

Grupa Garbage koju ćemo ovog leta prvi put čuti u Beogradu, izabrala je goste ovog koncerta. Pre njih će 28.juna na Bazenima „11.april" na Novom Beogradu nastupiti Autopark!

Autopark

Foto: Nemanja Đorđević

Autopark je alternativni rok bend iz Beograda, koji verovatno već svi dobro znamo, sledeće godine obeležiće 20 godina postojanja! Smatraju ih predstavnicima šugejz i dreampop pravca alternativne muzike. Njihov zvuk mogao bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, natopljen uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Muziku Autoparka čine promišljene i autentične gitarske vinjete, melanholične harmonije, kao i istovremena ranjivost i glasni stav žene koja preispituje koncept sveta, života, pravde, kao i ljubav, gubitke, razočaranja, ljutnju i tugu, ali prvenstveno i najviše samu sebe.

„Grupa Autopark jedna je od naših najvažnijih rok grupa, jedinstvene estetike i izraza" ocenio je svojevremeno Dragan Ambrozić: „Njihove pesme donose poetske zapise posebnog kvaliteta o emotivnoj svakodnevici gradskog života, iz pozicije mlade žene, dosežući trajne vrednosti."

Od 2000.godine do sad objavili su 4 albuma: „10+1" (2005), "Osećanja za poneti" (2006), „Sve dalje", (2009) i "Autopakao" (2012). Bend je 2011.godine započeo tradiciju izdavanja novogodišnjih singlova i svakog 31.decembra obraduje publiku novim singlom. U planu je novi album koji bi trebalo da izađe krajem 2019. godine, kao i koncert zakazan za 1.april 2020.godine u Domu omladine Beograda, kojim će se obeležiti dvadesetogodišnjica postojanja benda, a u pripremi je i peti album, „La Reunion", koji će izaći krajem ove ili početkom naredne godine. Trenutno rade u sastavu: Ognjenka Lakićević, Nikola Berček, Miroslav Cakić (iDuhovi), Srđan Popov (Sergio Lounge) i Lav Bratuša (DarkwoodDub).

„Velika mi je čast što ćemo imati prilike da otvorimo koncert Garbage, bend koji veoma cenim i čije pesme dobro znam" Kaže Ognjenka i dodaje da su ih ne toliko muzički, koliko zbog stava, zbog mešavine besa i nežnosti i melodičnog pevanja, poredili sa ovom velikom grupom: „Garbage je upravo zbog dominantnosti i snage Širli Menson već decenijama prevažan bend za ženski glas u ovom i dalje veoma muškom svetu. Da nisam na bini, bila bih u publici, tako da smo spojili lepo i korisno"

Legendarni Garbage jJedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005.godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod nas. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019.godinu!

Budite i vi budni uz „buku" koju nam donosi ovaj legendarni američki bend, dođite na Bazene „11.april" 28.juna!

Ulaznice su u prodaji putem Ticketvision-a i online na www.tickets.rs.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :