Barutana klub Beograd

GameUp: Upoznajte srpske kreatore video igara

Datum objave:01.11.2014

Pročitano:4346 puta

Datum održavanja: 01.11.2014

Lokacija: KC Grad, Beograd

GameUp - besplatan događaj namenjen ljubiteljima i kreatorima igara, biće održan u subotu u KC Gradu. Svoje video igre predstaviće ne samo afirmisani u gejming industriji, već i deca od 8 do 16 godina. Posetioci će moći da zakorače i u virtualnu realnost.

 


GameUp, događaj namenjen ljubiteljima i kreatorima igara, koji se sastoji iz izložbe srpskih video igara i zanimljivih predavanja najuspešnijih u toj oblasti, biće održan u subotu, 1. novembra od 15 do 20 časova u KC Gradu (Braće Krsmanović 4, Beograd).

Tog dana posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom međunarodno uspešnih studija za razvoj igara iz Srbije: Mad Head Games, Eipix Entertainment i Cofa Games. Izložba ukupno 20 video igara biće održana u prizemlju ustanove od 15 do 18 časova i ono što je posebno interesantno – svoje radove će predstaviti deca od 8 do 16 godina, učesnici Komp Kamp letnjeg kompjuterskog kampa za decu i mlade. Dizajn, modelovanje, programiranje - Komp Kamperi svaki program drže u malom prstu, a njihove igre pokazaće koliko su talentovani.

Na događaju posetioci će moći da probaju i Oculus Rift, tehnologiju za kreiranje virtuelne realnosti, koji obezbeđuje VR Bioscop. Oculus Rift obećava revoluciju u sferi video igara, a i šire, jer omogućava povezanost i imerziju koje nije moguće postići tradicionalnim načinima. Provozajte se najopasnijim rolerkosterom, posetite Luvr i sami se uverite u uverljivost ove tehnologije.

Predavanja iz oblasti video igara na galeriji KC Grad zakazano je za 18 časova i održaće ih predstavnici dva domaća studija, Mad Head Games i Eipix , koji zajedno zapošljavaju više od 250 ljudi i osvajaju mnoga globalna priznanja u kategoriji casual igara. Eipix je zadužen za priču o pravljenju igara za ne-gejmere, a potom će polučasovno izlaganje na temu Game development u Srbiji imati članovi Mad Head Games tima.

Organizatori GameUp-a su LevelUp Serbia, Startit i Mad Head Games. LevelUp Serbia je zajednica koja okuplja ljubitelje video igara putem game jam-ova, predavanja i neformalnih druženja. Startit je vodeći portal posvećen startapima i ICT-u u regionu. Mad Head Games je novosadsko-beogradski studio koji beleži rekordne uspehe i pomera granice HOPA žanra.
Prisustvo događaju je potpuno besplatno za sve zainteresovane.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :