Funkier Project i Natalieé u JAZZ BAR-u Centar

Datum objave:05.12.2019

Pročitano:1121 puta

Datum održavanja: 29.11.2019

Lokacija: Beograd

U petak 29. novembra 2019, Funkier Project i Natalieé, dva mlada benda, nastupila su u klubu JAZZ BAR Centar u Beogradu, sa početkom u 22h.


Iako obe muzičke grupe karakterišu autorske pesme, ono što ih bitno razlikuje jesu muzički stil i pristup izvođenju, scensko kretanje i komunikacija sa publikom.

 

Funkier Project

Foto: Simona Kanjevac

Muziku benda Funkier Project odlikuju elementi blues-a, soul-a, čak regge-a i rock-a, ali čini se da je onaj koji sve njih vezuje i uobličuje zapravo funk. Ekscentrični frontmen i perkusionista, sa svojom potpuno otkopčanom šarenom košuljom, egzotičnim ogrlicama i narukvicama i razbarušenom kosom, prisutne asocira i na zapadnoevropske boeme. Vokalnim sposobnostima i rastresenim pokretima, Andrija podseća kako izgleda pevački trans, onaj u kome se inspiracija izvlači iz sopstvenog bića. Kao dečački oslobođen od straha, poigravajući se sa svojim glasovnim mogućnostima frontmen oduševljava poznavaoce kvalitetne muzike. Desi se s vremena na vreme, između pesama i nekakva njegova komunikacija sa publikom. Ono što pristutni komentarišu i pozdravljaju, ipak ostaje sjajan nastup ovog šestočlanog benda i živahan performans vokaliste.

 Natalieé je mlad bend sa mladom kantautorkom po kojoj nosi ime. Iskusni članovi tu su da pokažu kako izgleda skoro rutinski koristiti uveliko razvijenu magiju muzičkog stvaranja. Natali sama piše pesme, a ako se pitate o čemu – o svemu. Tekstovi pesama svojom jednostavnošču nose jasne poruke, tako da ih dodatno nije potrebno najavljivati i govoriti o njima čak ni tokom pauza između izvođenja.

 

Nataliee

Foto: Simona Kanjevac

 

Pored stalnog sastava koji čine i Derva na bas gitari, Burović sa solo gitarom i u ulozi DJ-a Bane, u petak se priključilo i dvoje specijalnih gostiju. Za razliku od kolege iz prethodne grupe, Natali sa dugom tamnom kosom i crnom odećom i suknjom do poda ostavlja utisak vizuelno neopterećene osobe koncentrisale samo na muziku. Tom utisku doprinose i svedeni pokreti tela, i pored kojih ne izostavlja smejuljenje tokom pevanja i obraćanja slušaocima. Frontman-ka svojim jazz vokalnim varijacijama koketira sa tekstom, muzikom i prisutnima, odajući utisak privlačnog ženskog pevanja sa radija, onog koji tek ima da procveta.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :