Frateli Mareli i Mouse & Monkeys zvezde Festivala uličnih svirača

Datum objave:21.07.2016

Pročitano:3917 puta

Datum održavanja: 01.09.2016 - 03.09.2016

By:Boris Malinović

Lokacija: Novi Sad

Trio Frateli Mareli iz Bolonje, alternativna grupa Mouse N Monkeyz iz Bukurešta i dvojac Aquarela Maris iz Šibenika biće među najatraktivnijim učesnicima ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 1. do 3. septembra. Oni su, sa još dvadesetak umetničkih programa, izabrani za nastup putem konkursa, u na Festivalu će se pojaviti zajedno sa probranim uličnim umetnicima iz Srbije, regiona i čitavog sveta.

 

Trio Frateli Mareli

Frateli Mareli

Frateli Mareli neguju tradiciju italijanske škole sviranja na ulicama, u kojoj se muzikalnost i šarm podrazumevaju, a repertoar varira od svinga i džeza na šest i više žica, do prepoznatljivih apeninskih kancona i drugih napeva. Aquarela Maris dolaze sa druge strane Jadrana, sviraju gitaru i klavir i donose daleko opušteniji, gotovo ambijentalan laundž, sa blagim osvrtom na džez, bosa novu i dalmatinski melos. Treće ime među hedlajnerima je i najoriginalnije: "Miš i majmuni" su maskirani kvartet koji neguje savremeni andergraund izraz na bazi indi gitara i elektronike, sa dozom hip hopa i srodnih žanrova, a njihov jedini hit za sada zove se "Banana".

 

Mouse & Monkeys

Mouse 'n' Monkeys

Na konkursu za nastup na Festivalu uličnih svirača odabrana su 24 zanimljiva programa između stotinak koliko se prijavilo tokom proleća. Umetnički odbor ove manifestacije tako nastavlja praksu pozivanja mladih i neafirmisanih, a zanimljivih umetnika iz zemlje i regiona, kojima je nastup na Festivalu prilika za susret sa većim auditorijumom i najboljim uličnim umetnicima sveta, kao i za dalju afirmaciju. Njihovo pojavljivanje na Festivalu uličnih svirača omogućio je ovogodišnji prijatelj konkursa - MTS.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija "Inbox" iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada, ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, MTS-a i Generali osiguranja Srbija.

 

Više informacija na www.ulicnisviraci.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :