Francuski i srpski jazz, ove nedelje tri koncerta u Soul Society-Stari Bitef

Datum objave:12.11.2018

Pročitano:1939 puta

Datum održavanja: 15.11.2018 - 18.11.2018

Lokacija: Beograd

Četvrtak 15. Novembar: Vladan Vučković Paja & Spiritus Movens Band

U četvrtak 15. novembra, svoj samostalni koncert, u pratnji Spiritus Movens Band-a, u klubu Soul Society-Stari Bitef, održaće veliko ime naše muzičke scene, instrumentalista i kompozitor jazz, rock i pop muzike, Vladan Vučković Paja.


 

 

Kao lider i gitarista, Paja predvodi Spiritus Movens Band koji osim njega čine i: producent i kompozitor Perica Kaluđerović (klavijature), dugogodišnji član pratećeg benda Louis - Aleksandar Trajkovski (bas gitara) i Darko Urošević (bubanj) - ex-Goribor. 

 Autorska muzika koju izvode je kolaž različitih muzičkih žanrova: fussion, jazz, etno, classic, objavlena na njegovih dosada[njih devet albuma. Takođe, program obuhvata i citate nekoliko kompozicija poznatih svetskih gitarista.

Vladan Vučković Paja, kao instrumentalista, sarađivao je na studijskim i koncertnim projektima Kornelija Bate Kovača, Radeta Radivojevića, Zdravka Čolića, Kikija Lesendrića, Dragoljuba Đuričića, Saše Vasića... Stalno je angažovan kao gitarista u orkestru Zdravka Čolića, član je pratećeg benda Kikija Lesendrića, „Piloti“. Pridruženi je član Beogradske filharmonije i Novosadskog Big Band-a. 


 

Rezervacije mesta na 063/377420


Vrata kluba se otvaraju u 22h


Ulaznice se kupuju na ulazu u klub na veče koncerta


Cena ulaznice: 300 dinara

Dobro došli u Soul Society-Stari Bitef,
 Skver Mire Trailović, Dorćol

Petak 16. Novembar: Macha Gharibian Trio Ethno Jazz Francuska /Jermenija


U petak, 16. Novembra, u klubu Soul Society-Stari Bitef, beogradski klupski koncert održaće internacionalna zvezda jazz/fusion/folk muzike Macha Gharibian, u pratnji svog trija.  Magazin French News Liberation, "Mars" smatra jednim od najvećih muzičkih iznenađenja 2013. godine.
Slušalačka recepcija je pronalazi kao umetnika originalnog stila, stvaraoca muzike sastavljene od orientalnog jazz-a, neo klasike, sa izletima u polje pop folk muzike. Macha, kao eterična pijanistkinja i moćna pevačica, muziku pretvara u intenzivne i čarobne komade umetnosti.

 


Njena muzika se izrodila u finu mešavinu jazz-a i folka, negde na putu između Pariza, Erevana i Njujorka. Počela je da svira kao jako mlada. Nakon treninga klasičnog klavira u Parizu, diplomirala je na Ecole Normale de Musique univerzitetu.
Macha Gharibian privukla je pažnju svetske publike i muzičke kritike kada je objavila svoj prvi album Mars (2013). Dalje nastavlja sa narednim Trance Extended (2016) albumom, koji je postavlja visoko izvan klasifikacija i kategorija. Kao kompozitor, iznedrila je mnoge nebeske teme i melodije. 
Krenula je u Njujork 2005. Godine gdje je otkrila jazz i improvizacijsku muziku pod vodstvom Ralph Alessi, Jason Morana, Ravi Coltrane, Uri Caine. Zbog improvizacije je prešla most između klasične muzike i jazz-a i počela da stvara svoj lični stil. Po povratku u Francusku, počinje da piše muziku za teatar i za film. Od tada je Macha na turnejama sa mnogim Francuskim jazz muzičarima, kao što su Lena Chamamyan, Cherif Soumano, Papiers d'Armenies, Bratsch... Njen drugi album Trans Extended, snimljen u Studios La Buissonneu u januaru 2016. objavljen je u oktobru na Jazz Village Label (Harmonia Mundi / PIAS).

Njen sastav čine:
 MACHA GHARIBIAN (piano – vocals) 
MAURO GARGANO (contrebasse) 
FABRICE MOREAU (batterie)

Rezervacije mesta na 063/377420


Karta 500 dinara


Vrata se otvaraju od 22hSubota 17. Novembar: Fish In Oil

Prvi nakon nastupa na beogradskom jazz festivalu, samostalni koncert u Soul Society-Stari Bitef, 17. novembra, održaće beogradski jazz/fusion bend FISH IN OIL.

 

 

Fish in oil

 

Za one koji nisu imali prilike da se upoznaju sa stvaralaštvom ovog vrlo inventivnog benda treba naglasiti da je u pitanju fuzija mnoštva muzičkih pravaca. Oni spajaju džez, bluz, pank, surf, filmsku muziku sa rokenrolom. Upravo ta neverovatna stapanja i hod po ivici različitih muzičkih žanrova čini muziku Fish In Oil drugačijom, pitkom, ali ipak dovoljno agresivnom da ostavi jaku impresiju posle slušanja.

Publici su poznati jer svako od njih iza sebe ima zavidnu muzičku karijeru: Veljko Nikolich - Papa Nik - perkusije, Tom Fedja Franklin - bubanj, Branislav Radojkovic - kontrabas, bas gitara, Bratislav Radovanovic - gitara i Dusan Petrovic - saksofon.
Rezervacije: 063377420


Soul Society (stari Bitef) - Skver Mire Trailović, Dorćol


Vrata se otvaraju u 22h


Ulaznica 350 dinara


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :