Foto berza 8. oktobra na Dorćol Platz-u

Datum objave:06.10.2017

Pročitano:3741 puta

Datum održavanja: 08.10.2017

Lokacija: Dorćol Platz

Beogradska foto berza će se održati u nedelju, 08.10.2017. godine na Dorćol Platz-u od 12-17h. U nedelju posetioce očekuje još jedno interesantno foto druženje jer pored kupovine i razmene foto opreme razmenjuju se i iskustva.

Ovog oktobra Beogradska foto berza slavi 20 godina postojanja. U oktobru davne 1997. Godine održana je prva Beogradska foto berza i naš grad je tada bio najjužnija prestonica Evrope sa takvom manifestacijom. Prvih godina zbivanja su se dešavala u Studentskom kulturnom centru pa nastavljena u hotelu Slavija, Staklencu i Mikser hausu i sad će prvi put biti održana u Dorćol platz-u. U ovih dvadeset godina bila su tri organizatora Beogradske foto berze, od osnivača Milana Radulovića preko Zorana Dimića i poslednjih desetak godina Milan Cvetković.

 

Foto Berza

Na berzi posetioci će moći da kupe, prodaju ili razmene foto aparate, foto pribor i opremu. Foto berza nudi i besplatnu stručnu procenu foto aparata i opreme. Danas u eri digitalne fotografije najveća je potražnja za starim objektivima “od pravog stakla” koji daju poseban ugođaj na fotografijama i većina mladih fotografa i video snimatelja upravo na foto berzi nađe svoje prve objektive iz vremena klasične fotografije koje pomoću adaptera stavljaju na digitalne foto aparate i kamere

Vreme održavanja: 08. oktobar 2017. u 12-17h
Prostor: Dorćol Platz, Dobračina 59b


O DORĆOL PLATZ-U: Dorćol Platz je multifunkcionalni prostor u Beogradu, u Dobračinoj 59b. Nalazi se u prostoru restauiranog hangara starog preduzeća „Minel-transport“, zajedno sa dvorištem zahvata površinu oko 1600 kvm. Obnovljen je sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i udahne mu novi život otvorenom kapijom za kreativne ljude.
Kroz organizaciju izložbi, umetničkih radionica, pozorišnih predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva i neformalnih druženja, Dorćol Platz nastoji da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream