FMU Svira JAZZ na sceni Das Boot UK PAROBROD

Datum objave:25.11.2013

Pročitano:4618 puta

Datum održavanja: 26.11.2013

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova kulture “Parobrod” ostvarili su uspešnu partnersku saradnju u kreiranju programa prethodnih sezona. Pokretanje nove džez scene “Das Boot” omogućilo je produbljivanje te saradnje u vidu organizovanja nastupa profesora i studenata nedavno formiranog Studijskog programa za džez i popularnu muziku na FMU. Počev od utorka, 15. oktobra, kada su na ovoj sceni nastupili profesori ovog Studijskog programa. Ovog utorka nastupaju studenti prve generacije mladih džezera. Na repertoaru su džez standardi.

Fmu svira dzez

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”.

Program Scene „Das Boot” nastao je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, Scena „Das Boot” počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture „Parobrod“ čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a. Svi muzički programi počinju u 21.30.

Nastupaju studenti:

Ivan Blanuša - alt saksofon

Bojan Turkić - klavir

Bojan Ivanović - bubnjevi

Marko Benke – kontrabas

* ulaz slobodan


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :