Barutana klub Beograd

FLUX radio na Fakultetu dramskih umetnosti

Datum objave:03.11.2018

Pročitano:1971 puta

Datum održavanja: 03.11.2018 - 11.11.2018

Lokacija: Beograd

FLUX radio je onlajn radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda koja se bavi temama iz kulture, umetnosti, medija, ali i šire. Autentičan radijski program namenjen mladima realizuju studenti završnih godina Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za Snimanje i dizajn zvuka.

 


Program radija govorno je muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koji kroz dijapazon različitih emisija promoviše slobodu govora, duha i kreativnost, bavi se pitanjima društva, sistema vrednosti, pruža prostor inovativnim idejama, ali i uči, istražuje i pokreće na razmišljanje putem audio digitalnog stvaralaštva.


Ovogodišnji radio pružio je prostor mladim i ambicioznim kreativcima i realizovao FLUX praksu, pri čemu su u radni proces uključeni i studenti sa drugih fakulteta, Univerziteta iz Beograda i Univerziteta umetnosti u Beogradu.


FLUX-a 2018. - FLUXOVERZ/UM/ radijski je talas koji vodi slušaoce u nove, nevidljive, inspirativne svetove čiji je glavni arhitekta zvuk. Cilj talasa je da umno angažuje, naslika boje, prevaziđe očekivano, realno, čujno i nadmaši jednodimenzionalnost radija kao medija. Autorske emisije mladih studenata šire vidike, prevazilaze granice, razbijaju predrasude, postavljaju pitanja i nude odgovore.


Radio će se emitovati putem Internet stream-a od 03. do 11. novembra od 09h do 00h sa govorno muzičkim, ali i noćnim muzičkim programom. Novi svetovi, emisije koje predstoje su Supernova jutra, MasterMajnd, Flux lista, Studentski edukativni klub, Trougao, AlterNacija, Grmimo Softly, Čajanka, Lakrdija, Živi zid, Dramska pauza, Fluks svirke, Mali noćni studio, Zeleni čas i Kafana ’’Kod Fazana’’.

 

Neki od gostiju programa su Dragan Jovićević iz NIN-a, glumac Nikola Đuričko, producent Jovana Karaulić, novinarka Rada Đurić, pevačica Bojana Vunturišević, zamenik direktora saveta REM-a Goran Petrović, ali i mnogi drugi. Muzički program u okviru FLUX svirki upotpuniće, između ostalog, i uživo nastup popularnog benda Lollobrigida. Događaj otvaranja biće Sound Art, uživo prenos performansa i događaj zatvaranja Stand up veče sa gositma iznenađenja koje će se održati na Fakultetu dramskih umetnosti.


Zahvaljujemo se na podršci preduzeću za telekomunikacije Maksnet iz Beograda.


Slušajte nas na Mixcloud-u i pratite više informacija na Facebook-u i Instagram-u.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :