Barutana klub Beograd

FLUORESCENT - izložba / multimedijalna instalacija

Datum objave:02.09.2008

Pročitano:3854 puta

By:DOB

TkH: izložba / multimedijalna instalacija
otvorena je od 01. do 08. septembra
u Magacinu u Kraljevića Marka 4
Autori: Bojana Nikolić & Darko Trajanović
 
Fluoroscentne boje kojima je obojeno telo i svetlo neona neposredno kod posmatrača evocira asocijaciju na uzavreli noćni život, na klubove i diskoteke. Obrisi tela pod različitim bojama neona direktno se nadovezuju na elektronski zvuk jakih i energičnih bubnjeva i baseva, sačinjeni od serije harmoničnih filtera i lejera koji su utkani u linije tela i okoline.
 
Žensko telo je okupano plavom neonskom svetlošću i reflektuje jake frekvencije nezavisnosti i spektakularnog otpora. Akcenat nije na licu, već na ženskom telu i njegovom odnosu sa neonskom svetlošću.U prvi mah radovi deluju trans-fixno, odnosno zapanjujuće i paralizujuće istovremeno oblikujući neku vrstu industrijske simfonije. Balast zvukova pod kojima se tela povijaju, primiču ili udaljavaju u zavisnosti od toga kolika je njihova trenutna frekvencija.

U ovom slučaju verbalna komunikacija je izuzeta, a akcenat je na jeziku tela i šta ta tela nama govore u polumraku. Adhezione odnosno lepljive mase sačinjene su od slikarskih materija i samog tela (u ovom slučaju u ulozi nosioca slike) koji međusobno korespondiraju.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :