Barutana klub Beograd

FLORENCE TO - predavanje i izložba koje ne treba propustiti na RESONATE festivalu!

Datum objave:12.04.2017

Pročitano:4125 puta

Datum održavanja: 19.04.2017

By:Barbara Garčević

Lokacija: Jugoslovenska kinoteka

Resonate festival preporučuje predavanje i izložbu umetnice FLORENS TO (Florence To), koja svoje vizuelne instalacije stvara u interakciji sa elektronskom muzikom i arhitekturom. Florens To održaće predavanje u sredu, 19. aprila u 11h u zgradi Jugoslovenske kinoteke.  Iste večeri od 18.30 biće otvorena izložba ove umetnice - EOAN u glarijij Pro3or.

 

Florens To

 

Florens To je vizuelna umetnica koja dizajnira i pravi vizuelne instalacije koje su u korelaciji sa prostorom i arhitekturom. Nakon završetka studija dizajna na Glasgow School of Art počinje da kreira vizuelne instalacije, radeći u nekonvencionalnom prostoru, krojeći svaki projekat da odgovara mestu u kojem se nalazi. Njeno klasično muzičko obrazovanje omogućilo joj je da ode dalje, sarađivala je sa umetnicima zvuka i ton majstorima u naručenim projektima i performansima kao što su The Society of Arts and Technology iz Montreala i sa institutom 4DSOUND iz Budimpešte.​

 

Florens To

Ova umetnica nastavlja da istražuje uticaje javnog nastupa kroz čin stvaranja fizičkog prisustva pomoću dizajniranog svetla i načina na koji različiti rasporedi senzora mogu stvoriti emotivni i psihološki utisak kod publike.  Predavanje se realizuje pod pokroviteljstvom ENCAC - European Network for Contemporary Audiovisual Creation


Resonate 2017

RESONATE IZLOŽBE:


U galeriji Pro3or, u sredu 19. aprila u 18.30, Florence To otvara izložbu EOAN, koja predstavlja interktivnu instalaciju, kojom umetnica istražuje odnos između zvuka, svetlosti i prirodnog odjeka arhitektonskog prostora. Instalacija koja je napravljena od optičkih panela i aluminijumskih cevi stvara ritmičku refeksiju i rezonancu prostornog zvuka koja iskrivljuje, povećava i oblikuje našu percepciju prostora.

U istom galerijskom prostoru u 19h biće otvorena još jedna izložba - SIGNALS, čiji su autori vizualni umetnici Nicolas Sassoon i Rick Silva, koji će takođe održati i predavanje u okviru Conference programa u Jugoslovenskoj Kinoteci. Signals se sastoji od niza kompjuterski generisanih video radova koji se ponavljaju i koji su česta tema u radu oba umetnika. U prostoru, projekat dobija formu monumentalne instalacije koju čine jedinstvene video projekcije koje pokrivaju veliki ekran unutar galerijskog prostora.

Resonate festival počinje u sredu, 19 aprila i traje do subote 22. aprila. Kompletan program i satnica festivala nalazi se na ovom linku.

Informacije o svim učesnicima Resonate festivala možete pronaći na sajtu festivala resonate.io.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :