Filmski festival Bašta fest dobitnik je specijalne nagrade Fondacije „Tanja Petrović“

Datum objave:01.03.2019

Pročitano:1803 puta

Specijalnu plaketu za entuzijazam Fondacije „Tanja Petrović“ dobio je internacionalni festival kratkog igranog filma - Bašta fest, dok je novinar Teofil Pančić dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

 

Basta Fest


Organizatori Bašta festa nagrađeni su Specijalnom plaketom za entuzijazam, zbog izuzetnog angažmana i kvalitetnog festivalskog programa. Plaketa je dodeljena 28.02. u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj osnivačima festivala - direktoru Jovanu Jelisavčiću i umetničkoj direktorki Maji Šuši.


Prilikom uručenja plakete Jovan Jelisavčić je izjavio: „Izuzetna mi je čast što su Fondacija „Tanja Petrović“ i Upravni odbor odlučili da ove godine Bašta fest dobije ovu nagradu, jer je festival izgrađen pre svega na ogromnom entuzijazmu. Ključ uspeha festivala ogleda se u decentralizaciji kulturnog sadržaja. Kao neko ko je odrastao u Bajinoj Bašti, mogu slobodno da kažem da kroz festival uspevamo da doprinesemo kulturnom programu i zainteresovanoj publici ponudimo nešto novo i interesantno, što do sada nisu imali prilike da otkriju u ovom gradu. Još jednom u ime celog Bašta fest tima - zahvaljujem se na nagradi.“


Maja Šuša dodaje: „Prošlogodišnji slogan festivala bio je "sve može" i to je ideja kojom se vodimo od samog početka. I zaista, entuzijastično smo verovali u uspeh i rast festivala, iako se on desio mnogo brže nego što smo očekivali. Za nas je velika čast što delimo scenu sa ovogodišnjim i prošlogodišnjim laureatima. Voleli bismo da poručimo da je velikim radom, entuzijazmom i trudom, moguće napraviti kvalitetan sadržaj i nadamo se da će o tome razmišljati i oni koji imaju mnogo više mogućnosti od nas da utiču na stanje u kulturi.“


Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava u Bajinoj Bašti, svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program festivala je takmičarskog karaktera, a za izbor nagrađenih učesnika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani filmski autori i umetnici iz celog sveta. Pored glavnog takmičarskog programa u okviru festivala organizuju se muzički, edukativni, dnevni, prateći i programi za najmlađe.


Fondacija „Tanja Petrović“ osnovana je u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović, koja je kao novinarka, urednica i autorka u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradska sekretarka za kulturu, svoj profesionalni život posvetila upravo ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :