Barutana klub Beograd

Filmski centar Srbije: Četvrti Francusko-srpski filmski susreti u Beogradu

Datum objave:22.11.2019

Pročitano:1767 puta

Datum održavanja: 27.11.2019 - 30.11.2019

Lokacija: Beograd

Četvrti Francusko-srpski filmski susreti u organizaciji Francuskog instituta, Filmskog centra Srbije i Festivala autorskog filma (FAF), biće održani od 27. do 30. novembra u Beogradu.

 

Foto: Promo FCS

Tokom tih dana, delegacija sastavljena od desetak francuskih filmskih delatnika (La Fabrique Cinéma, Aide aux Cinémas du Monde) sastajaće se sa srpskim scenaristima, rediteljima, producentima i studentima filma, sa kojima će razgovarati o međunarodnim koprodukcijama i razmeniti iskustva.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije izjavio je povodom organizacije Susreta:

- „Veliko nam je zadovoljstvo što četvrti put učestvujemo u organizaciji Francusko-srpskih filmskih susreta, i što će Beograd biti domaćin francuskim stručnjacima koji će se sastati sa našim filmskim radnicima. Ovakvi događaji su veoma važni, posebno imajući u vidu da doprinose jačanju profesionalnih veza dve zemlje, koje su prilikom posete predsednika Francuske, Emanuela Makrona, Srbiji u julu potpisale novi sporazum o koprodukcijama."

U okviru programa Francusko-srpskih filmskih susreta biće predstavljen novi sporazum o koprodukcijama sa posebnim akcentom na prednosti koje će on imati za srpsko i francusko tržište; biće održan okrugli sto „Razmena dobrih praksi u međunarodnom kontekstu između srpskih i francuskih scenarista i reditelja", a biće reči i o resursima za saradnju sa Francuskom, načinu na koji je moguće prijaviti filmove za Kanski festival i drugo.

Na Susretima će govoriti Jean-Louis Falconi, ambasador, Jelena Trivan, predsednica UO FCS-a, Gordan Matić, direktor FCS-a, Catherine Faudry, ataše za kulturu Francuske ambasade i mnogi drugi.

Pored toga, u okviru festivala biće prikazano 20 francuskih filmova, među kojima i izbor Udruženja za promociju mladog nezavisnog filma ACID.

Više o programu na sledecem linku.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :