Film Nebeska tema o Vladi Divljanu premijerno u Hrvatskoj i širom Srbije

Datum objave:28.05.2019

Pročitano:477 puta

Lokacija: Hrvatska, Srbija

Film o velikanu naše muzike Vladi Divljanu biće premijerno u Hrvatskoj prikazan 11. juna u čuvenoj Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 20 časova.

 

Nebeska tema


„Vlada Divljan je jako voleo Zagreb i Zagreb voli Divljana. Naši zagrebački prijatelji su odigrali važnu ulogu u tome da se ovaj film dogodi. Srećan sam što ćemo 11. juna zagrebačkoj publici predstaviti Nebesku temu. Ekipa filma, učesnici i ja ćemo im se predstaviti u velikoj dvorani Lisinskog. Sa velikom radošću očekujem taj susret“, izjavio je ovim povodom reditelj i scenarista filma Mladen Matičević.


Ulaznice za hrvatsku premijeru već su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Dvorane Lisinski, kao i online putem servisa,  ali i na svim boljim prodajnim mjestima u Zagrebu.


Film „Nebeska tema“ sa velikim uspehom trenutno igra u bioskopima u Srbiji, a premijera filma, koja se odigrala na rođendan Vlade Divljana, 10. maja u beogradskom Sava centru, bila je rasprodata! Baš kao i premijera u Novom Sadu 22. maja.

 

25. maja, od 20 časova film će premijerno biti prikazan u Gornjem Milanovcu u Bioskopu Kulturni centrar, a zbog velikog interesovanja dodate su još tri projekcije: subota, 1. jun, u 18 i u 20 časova, nedelja, 2. jun u 19 časova.


U nedelju, 26. maja od 18 časova, film će premijerno biti prikazan u Užicu u Bioskopu ARTUžice. „Nebeska tema“ će se u Užicu prikazivati svakog dana od 20 časova do 29. maja.


Subotička premijera biće održana 31. maja u Bioskopu Eurocinema, uz dve reprizne projekcije 1. i 2. juna, dok će „Nebeska tema“ biti premijerno prikazana u Pančevu 2. juna, uz još jednu projekciju 3. juna. Od 27. do 30. juna film će biti prikazan u Centru za kulturu Valjevo.


„Nebesku temu“ trenutno možete pogledati u sledećim bioskopima i gradovima:


Kombank Dvorana, Beograd, do 29. maja, ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane


Cineplexx Ušće Shopping Center, Beograd, do 29. maja, ulaznice se mogu kupiti na blagajni i online


Arena Cineplex, Novi Sad, do 26. maja, ulaznice se mogu kupiti na blagajni i online 


Cineplexx Kragujevac Plaza, do 29. maja, ulaznice se mogu kupiti na blagajni i online 


Bioskop Vilin Grad, Niš, do 29. maja, ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa, sajt bioskopa 

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.


Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.


U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.


“Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

 

Ekipu filma čine: reditelj i scenarista Mladen Matičević, direktor fotografije Boris Poljak, producent za Starhill – Aleksandar Pavlić, izvršna producentkinja Milena Džambasović, direktorka filma Nađa Lapčević, scenografkinje Jovana Cvetković i Jelena Sopić, montažer Dejan Urošević, dizajn zvuka – Aleksandar Protić, kostimografkinja Ivana Ivić i Maša Nešković, pomoćnik režije.
Film je proizveden u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media, koproducenti su Cinnamon Film, Mir Media Group, Backstage iz Hrvatske, Tag Media i Digimedia.


Film su podržali Filmski centar Srbije, Centar za kulturu Vlada Divljan i Gradska opština Palilula.


Sve informacije o filmu možete pronaći na sajtu i Facebook strani.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :