Filip Ken i Miloš Lolić oduševili publiku Bitefa

Datum objave:22.09.2021

Pročitano:236 puta

Lokacija: Beograd

Dvostruko, 54. i 55. izdanje Bitefa, održava se u Beogradu od 13. do 25. septembra, uz učešće 12 predstava iz 9 zemalja u glavnom programu. Pod sloganom Na ivici budućnosti, tematski fokus festivala je na pojmu posthumanizma, u kontekstu vizije sveta koji bi u budućnosti mogao da bude manje antropocentričan, između ostalog, zahvaljujući i ekološkim katastrofama za koje smo sami odgovorni. U prvim danima festivala, beogradskoj publici su se svojim ostvarenjima predstavili Ersan Montag, Sebastijan Horvat, Filip Ken, Amanda Pinja i Miloš Lolić. U drugoj polovini festivala, na programu će biti predstave koje su u vezi sa estetskim (formalnim) fokusom festivala, a koji istražuje dehumanizaciju izvođača na sceni u različitim oblicima, od koreografskih postupaka, do upotrebe robota i dronova na sceni, zaključno sa odsustvom izvođača sa scene.

Dehumanizacija tela izvođača u drugoj polovini festivala

Naša umetnica Dragana Bulut će gostovati sa predstavom Future Fortune u koprodukciji autorke sa berlinskim pozorištem HAU, koja se, uz učešće humanoidnog robota kao jednog od ''izvođača'' predstave, bavi perspektivama kontrolisanja i projektovanja naše budućnosti. Future Fortune će imati čak četiri izvođenja, 21. i 22. septembra sa početkom u 18 i 21 čas u Bitef teatru.


Future Fortune, autorka: Dragana Bulut, foto: Marta Popivoda

Takođe 21. i 22. septembra, sa početkom u 21 čas, u Ateljeu 212 će biti izvedena koreografija iranskog umetnika Ehsana Hemata Opčinio sam te. U sadejstvu s nadzorom koji nad plesačima vrši njihov četvrti „partner", realno prisutni i aktivni dron, ovakva koreografija artikuliše jedan od glavnih problema savremenog sveta, onog koji se sve više odvaja od humanističkih ideala i okreće autoritarnosti: tehnološku i medijsku kontrolu i manipulaciju.


Opčinio sam te, autor: Ehsan Hemat, foto: Victor Malyshev

Do kraja festivala očekuje nas

Sa velikim nestrpljenjem se iščekuje i gostovanje najnovijeg projekta čuvene trupe Rimini protokol pod nazivom Konferencija odsutnih, čija su izvođenja na programu 23. septembra od 20, kao i 24. septembra od 15 i 20 časova. U ovoj predstavi, izvođači su publika koja je pozvana da učestvuje i zameni stručnjake na međunarodnoj konferenciji koji nisu fizički prisutni. Reč je o jednoj od onih projekata koji nude maštovite odgovore vezane za međunarodna gostovanja sa jedne strane i razmišljanja u smeru smanjenja emisije ugljen-dioksida sa druge. Do kraja Bitefa, publika će moći da pogleda i autorske projekte tandema Nikola Zavišić i Maja Pelević Kao da kraj nije ni sasvim blizu, zoom predstavu Boba Jelčića Višnjik u Višnjiku, kao i predstavu-instalaciju Franka Vigrua Fleš.

Klub prijatelja


Suzana Berić, direktorka Sektora za brend strategiju i marketing komunikacije, Telekom Srbija

,,Mislim da je jako bitno da kompanije aktivno učestvuju i pokreću projekte koji se bave aktuelnim društvenim temama. Smatram da samo udruženim delovanjem možemo da napravimo krupne promene u pozitivnom smeru.''

Sa Suzanom Berić, direktorkom Sektora za brend strategiju i marketing komunikacije u kompaniji Telekom Srbija razgovarali smo o važnosti saradnje kulturnog sektora i kompanija, kao i o gorućim pitanjima očuvanja životne sredine koje su u fokusu ovogodišnjeg izdanja Bitefa. Ceo intervju pročitajte OVDE.

Prodaja ulaznica

PRODAJA ulaznica može se obaviti putem sajta www.bitef.rs.

Onlajn kupovinom ostvarujete popust od 10%.

Ukoliko niste u mogućnosti da obavite onlajn kupovinu, ulaznice možete kupiti na BLAGAJNI Bitefa u Kombank dvorani, na prvom spratu (adresa: Trg Nikole Pašića). Kontakt: blagajna@bitef.rs, +381698992400

Radno vreme blagajne:

od 13. do 25. septembra: svim danima 11h‒15h i sat vremena pred početak predstave na mestu izvođenja.

Način plaćanja na blagajni:

Plaćanje u gotovini.

Plaćanje preko računa (profakturom koja se izdaje na zahtev korisnika).

COVID–19 nepredvidive okolnosti i pravo na izmene

Program Bitefa se realizuje uz poštovanje svih mera zaštite od koronavirusa. Broj ulaznica koji je pušten u prodaju je u skladu sa aktuelnom epidemijskom situacijom i važećim merama zaštite. U slučaju nepovoljne situacije i promene mera, Bitef zadržava pravo izmene programa i uslova određenih prilikom kupovine ulaznica. Može doći do izmena u numeraciji kupljenih ulaznica ili poništavanja ulaznica uz povraćaj novca.

Sve eventualne promene će biti objavljene na sajtu i društvenim mrežama festivala. Apelujemo na visok nivo individualne odgovornosti i solidarnosti svakog pojedinca i računamo na vaše razumevanje i strpljenje, kako bismo svi bili bezbedni i sigurni.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :