Festival Sonar proslavio 25 godina postojanja rekordnom posetom!

Datum objave:25.06.2018

Pročitano:882 puta

Nedavno održan Sonar Festival 2018 bio je najposećeniji u svojoj istoriji! Brojke su izuzetne: 126.000 posetilaca iz 119 zemalja uživalo je u 150 muzičkih nastupa na 10 bina (6 na Sonar by Day i 4 na Sonar by Night) a preko 500 predavača predstavilo je 230 projekata u okviru Sonar D+ konferencije kreativnosti i tehnologije.

 

Gorillaz, Sonar 2018

Vanzemaljci se ove godine nisu pojavili, ali su zato neki nastupi učinili da se osećamo kao da smo im sve bliži.

Gorillaz su svojim prvim nastupom na ovom Festivalu zadali svima domaći zadatak. Mešavina živog nastupa, animacija, horskog pevanja, ranije snimljenih gostiju kao i iznenađenja u vidu pojavljivanja članova De La Soul na sceni, oduševila je sve u publici, a naročito one u prvim redovima sa kojima se Damon Albarn grlio, slikao i pevao najveće hitove iz njihove karijere, ali i one sa poslednjeg albuma "Humanz" koji je bio najzastupljeniji u set listi.

Poput njih, i Thom Yorke i Rosalia, po prvi put su nastupili na Sonar Festivalu i izvodili su nove stvari, a oni koji su redovni gosti, poput Laurent Garnier-a, ili Richie Hawtin-a, pripremili su posebne setove samo za ovu godišnjicu (Laurent plays Garnier, i CLOSE).

 

Sonar 2018

Kao posebni doživljaji, jer u pitanju su instalacije koje podižu audiovizuelno konzumiranje muzike na viši nivo. Kao izuzetni nastupi, izdvajaju se DESPACIO (instalacija savršenog zvuka, čiju su plejlistu sastavili 2ManyDJs i James Murphy iz LCD Soundsystem-a) i Sonar 360 (kompanija MEDIAPRO postavila je kupolu u kojoj se projektuje video koji gledate ležeci na podu, dok savršen zvuk dolazi sa svih strana).

Posle njih, teško je vratiti se u stvarni svet. Ipak, i u stvarnom svetu i dalje postoje sjajni izvodjači i nastupi u konvencionalnom smislu, a favoriti publike ove godine bili su Kode9, Bonobo (ostala je dilema da li je bio bolji kao Live ili kao DJ set) na Sonar by Night, i George FitzGerald i 2ManyDJs na Sonar by Day.

 

Bonobo, Sonar 2018

Sledeće godine Festival se pomera za mesec dana i održaće se od 18.07. do 20.07. Tek 2020. godine vratiće se u svoj standardni termin od 18.06. do 20.06.

Najjeftiniji kontigent karata za Sonar Festiva sledeću godinu već je u prodaji, i možete ga naći ovde.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :