Festival Ring Ring počinje sutra

Datum objave:14.05.2019

Pročitano:1291 puta

Datum održavanja: 15.05.2019 - 20.05.2019

Lokacija: Beograd

U Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu sutra, 15. maja u 20 časova počinje 24. izdanje Međunarodnog festivala nove muzike »Ring Ring«, uz učešće muzičara iz 10 zemalja sa 3 kontinenta. Festival će trajati do ponedljka 20. maja, a završno veče će biti održano u čuvenom Studiju 6 Radio Beograda.

 

RING RING festival


Program festivala možete naći na stranici, kao i na društvenim mrežama, a mi ćemo samo skrenuti pažnju na potencijalne vrhunce festivala.


Dve svetske premijere na festivalu pokazuju da saradnja naših i stranih umetnika donosi kreativne rezultate. Metamorphic Orchestra čine naši, francuski i austrijski muzičari, koji kreativno nadograđuju projekat »Metamorphic Songs«, započet pod okriljem Gete Instituta. Krem domaćih muzičara i improvizatora za 15. maj najavljuje brojna iznenađenja i neočekivana izvođenja pesama, od kojih neke pripadaju i našoj kulturi.


Druga premijera je saradnja britanskog kompozirora Stiva Gizbija i naše pijanistkinje Nataše Penezić. Penezićeva će 17. maja, u okviru svog programa »Piano & Voices«, premijerno izvesti Gizbijevu kompoziciju »11110000”. Nataša Penezić je prvi put nastupala na ovom festivalu 2015. godine, pred prepunom salom Kolarčeve zadužbine.


Uz pomenute saradnje naših i gostujućih umetnika, najveću pažnju izazivaju dva koncerta japanskih umetnika: Satoko Fujii, čuvene jazz pijanistkinje, i dua Natsuki Tamura i Yoshino, u kojem ćemo čuti spoj tradicije i džez avangarde. Izdvajamo i nastup austrijskog DJ-a dieb13, koji je u poslednjih godinu dana oduševio publiku na najvažnijim evropskim festivalima nove muzike.
Kao i do sada, festival »Ring Ring» je cene karata i početke koncerata prilagodio svim generacijama i svačijem džepu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :