Festival muzičkog dokumentarnog filma na Danima studentskih kulturnih centara Srbije

Datum objave:12.09.2016

Pročitano:2819 puta

Datum održavanja: 14.09.2016

Lokacija: Novi Sad

Prvi festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam (D'n'R) biće predstavljen u sredu 14. septembra u 20 časova na Brod teatru Studentskog kulturnog centra Novi Sad u okviru Dana studetnskih kulturnih centara Srbije. 

 

Dok'n'Ritam

Učesnici festivala Dok'n'Ritam

 

Dok’n’Ritam održan je od 23. do 26. juna u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu i na njemu je bilo prikazano ukupno 19 filmova, od toga devet u regionalnom takmičarskom programu. Na festivalu su vođeni razgovori sa autorima filmova, a bile su predstavljene muzičke knjige i dokumentarci u nastanku. Dodeljene su dve glavne nagrade i dva specijalna priznanja. Veliki broj umetnika iz regiona dao je podršku festivalu. Programi festivala bili su jako posećeni, a otvaranje i zatvaranje festivala bilo je u znaku filmske muzike (Grupa Maljčiki) i povratka kultne beogradske grupe S.T.R.A.H.
Cilj festivala Dok'n'Ritam je da se mladi upoznaju sa kultnim muzičkim pravcima, bendovima i izvođačima ali i sa ovim aktuelnim filmskim žanrom koji je u poslednjih pet godina osvojio tri Oskara (Searching for Sugar Man, 20 Feet from Stardom, Amy).

 

Dok'n'Ritam

Film koji je osvojio nagradu publike na ovom festivalu

Gosti u Novom Sadu biće Sandra Rančić, umetnička direktorka festivala i Marina Lučić, PR i medijska koordinatorka. Nakon razgovora biće prikazani nagrađeni filmovi festivala.


Dani Studentskih kulturnih centara Srbije u Novom Sadu drugi su u nizu susreta (prvi su održani u SKC Niš u junu ove godine) sa ciljem da se studenti bolje upoznaju sa programima ovih ustanova. Studenti svakog meseca imaju prilike da prisustvuju brojnim obrazovnim i kulturnim programima koje ovi centri svakodnevno pripremaju.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :