Festival MENT: Srpska alternativna muzička scena u Ljubljani!

Datum objave:23.01.2015

Pročitano:6536 puta

Datum održavanja: 04.02.2015 - 06.02.2015

U okviru festivala/konferencije MENT koji se održava u Ljubljani od 4. do 6. februara a na kojima će se istaći povezanost muzike, umetnosti, kreativnosti i tehnologije, među brojnim gostima iz Evrope i regiona naći će se i predstavnici alternativne srpske muzičke scene odabrani od strane organizatora festivala u Ljubljani.
 

DJ Moodswinger | Festival MENT | Slovenija | 2015

 

U delu muzičkog programa ljubljanskoj publici i gostima iz sveta muzike predstaviće se beogradska grupa Ti i novosadska kantautorka Dojo, a muzičku podršku pružiće i DJ Moodswinger iz Dis-patch koletiva kao i DJ/VJ ekipa Kišobrana koja će ovaj put u Ljubljani predstavljati Kulturni centar Grad, jednog od partnera MENT festivala.
 

Kišobran | Festival MENT | Slovenija | 2015

 

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni I Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije,
upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ¬a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.
 

Ti | Festival MENT | Slovenija | 2015

 

Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put se popela na binu kao Dojo u oktobru 2013. godine. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, i u kombinaciji sa glasom koji obuzima kreira magičnu zvučnu sliku.
 

Dojo | Festival MENT | Slovenija | 2015

 

Konferencijski program održava se tokom sva tri dana paralelno sa muzičkim i u tom delu programa iz Srbije naći će se predstavnici EXIT festivala, Odličnog Hrčka, Dis-patch kolektiva i Kulturnog centra GRAD.

Festival MENT Ljubljana
4. - 6. 2. 2015

MENT povezuje muziku, umetnost, kreativnost i tehnologiju u medijima, spajajući ih u jedno i debatujući o njima. U potpunosti koristimo prednost svog geostrateškog položaja. Ponosimo se svojom malom, ali jedinstvenom i raznolikom lokalnom scenom. Prikazujemo pažljivo odabrane goste sa međunarodne scene, kao i nove muzičke talente – od Balkana do Baltika, i šire.

Kino Šiška – AKC Metelkova – Klub K4 – zajedno čine 8 scenskih prostora i više od 40 umetnika

Line-up festivala MENT:

ROBERT HENKE (A.K.A MONOLAKE) (DE), ELEKTRO GUZZI (AT), DORIAN CONCEPT (AT), SEKUOIA (DK), MANU DELAGO HANDMADE (AT), FUNKINEVEN (GB), JOYCUT (IT), GET YOUR GUN (DK), MOVEKNOWLEDGEMENT (SI), CARNIVAL YOUTH (LV), GARBANOTAS BOSISTAS (LT), EROTIC MARKET (FR), ALICE BOMAN (SE), PUNČKE (CRO), SEA CHANGE (NO), VLASTA POPIĆ (CRO), NEW WAVE SYRIA (SI), ŠKM BANDA (SI), LUDOVIK MATERIAL (SI), ANTON MASKELIADE (RU), DJ BORKA (SI), KLEEMAR (SI), VID VAI (SI), HEY ELBOW (SE), PAVEMENTAL (SI), BLAŽ (SI), JIMMY PÉ (SK), ŽIGA MURKO (SI), FOOLISH GREEN (MK), KOALA VOICE (SI), TI (RS), LOVELY QUINCES (CRO), ALL STRINGS DETACHED (SI), SONIAMIKI (PO), NIKKI LOUDER (SI), WITHOUT LETTERS (LT), DOJO (RS), FELIS CATUS & SOFTSKINSON (SI), BOOMHAUER & DONKEYHORSE (SI), HERZOG (SI), BLAŽ PERUŠ (SI), DJ MOODWINGER (DIS-PATCH) (RS), KIŠOBRAN (KC GRAD) (RS)

MENT je muzički “showcase” festival, jedinstveni vizuelni događaj koji je u potpunosti u skladu sa svetskim muzičkim trendovima. Predstavlja i izuzetnu priliku za učenje o muzičkoj distribuciji i digitalnim tehnologijama. Očekujemo da će konferencijiski deo festivala privući više od dve stotine muzičkih eksperata (agenti, izdavačke kuce, producenti, promoteri, organizatori, menadžeri, predstavnici medija). Zadovoljstvo nam je i privilegija da objavimo imena učesnika u panel diskusijama iz online muzičkih magazina Louder Than War i Muzika.hr, muzičkih agencija Charmenko, Password, Factory 92, Ink Music, Los Angeles Agency, New Kicks Booking, distributivnih mreža The Orchard, Believe Digitali festivala Pohoda, Exit, Inmusic, Iceland Airwaves, Eurosonic Noorderslag, Liverpool Sound City, Tallinn Music Week, Žedno uho, Waves Vienna/ Bratislava i Taksirat.

Među učesnicima konferencijskog dela programa naći će se I izuzetni vizuelni umetnici:
Bitbang Labs - oni su razvili uređaj za crtanje svetla Pixelstick, koji je izazvao opšte oduševljenje na Kickstarteru 2013, Jono Brandel & Lullatone Studio, pronalazači jednostavnog, a opet neverovatno kreativnog portabl uređaja za stvaranje animacije i zvuka Patatap.

Više o svim umetnicima možete pročitati na našem vebsajtu: www.ment.si/lineup

Dvorane: Kino Šiška, AKC Metelkova, Club K4 - Ljubljana

Ulaznice: http://www.ment.si/tickets/

Organizacija: MENT Festival organizuje Kino Šiška, vizuelna rešenja potpisuje Multipraktik collective, konferencijski deo programa podržan je od strane SIGIC - Slovenačkog muzičkog informativnog centra

www.facebook.com/events/833480593341709


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :