Festival „Dragulji Azije“ po 5. put donosi duh tog mističnog kontinenta u Beograd

Datum objave:28.10.2017

Pročitano:2531 puta

Datum održavanja: 17.11.2017 - 18.11.2017

Lokacija: Beograd

Od 17-19. novembra svi ljubitelji azijskih kultura će pronaći nešto zanimljivo za sebe – bilo da želite da zaplešete ili da uživate iz publike.


Projekat koji je nastao u saradnji KC Nea Pangea i škole bolivud plesa Panna, svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove. Ovaj jedinstveni festival je retka prilika da se Beograđani upoznaju sa dalekim kulturama.

 

Festival Draljugi Azije


Tokom godina, „Dragulji Azije“ su postali prepoznatljiv brend u regionu. Zahvaljujući plesačima i publici koji su prepoznali kvalitet, festival svake godine nudi još raznovrsniji i bogatiji program. Trudeći se da uvek iznenadi, tokom godina su u okviru festivala bili azijski bazar, koncert muzike sa melodijama od Balkana do Orijenta, kao i predavanja o instrumentima poput table i činelica.
Povodom 5. jubileja, festival posvećuje posebnu pažnju Indiji. Tako svim plesačima nudi da upoznaju ili usavrše znanje čak 5 plesnih stilova iz te zemlje, uz gostujuće instruktore Janu Mankoč (Slovenija) i Katju Toševu (Bugarska).
A u večernjim časovima festivalskog vikenda odvijaće se 2 koncerta.


U petak, 17.11. u maloj Sali Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 20 časova, ljubitelji indijske kulture će pop prvi put u ovom delu Evrope imati priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole bolivud plesa Panna, na bini će im se pridružiti gosti iz Srbije, Rusije i Finske.


Centralno dešavanje festivala je u subotu, 18.11., takođe u Dečjem kulturnom centru ali ovaj put u velikoj sali, publika će uživati u preko 20 plesova iz mnogih zemalja Azije kao što su Indonezija, Malezija, Turska, Kina, Indija, Liban, Avganistan... koje će predstaviti plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

 

Festival Draljugi Azije


Cena ulaznice za petak je 300 dinara, za subotu 700 dinara, a ako želite propusnicu za obe večeri – samo 800 dinara.
Za rezervaciju i kupovinu karata kontaktirajte KC Nea Pangea na 069 11 88 264 ili posetite sajt www.indijskiples.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :