Festival Dev9t: Ove nedelje druženje je u CIGLANI!

Datum objave:08.06.2015

Pročitano:9972 puta

Datum održavanja: 08.06.2015 - 14.06.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Ciglana, Beograd

Uz slogan “stvaraj dalje”, na prostoru Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije), u beogradskom naselju Višnjička banja, danas u 12:00 počinje dugo najavljivani DEV9T. Od ponedeljka, 8. juna do nedelje, 14. juna, Ciglana će biti mesto okupljanja umetnika i ljubitelja umetnosti, na jedan drugačiji način.

 

Festival Dev9t: Ove nedelje druženje je u CIGLANI! | Stvaraj dalje! | Devet favela umetnosti


Umesto bina, DEV9T će imati favele - kreativne zone.

 

Tokom prethodne dve nedelje na otvorenom konkursu za DEV9T prijavilo se oko 500 umetnika. Odabrani će imati priliku da prikažu svoj rad u okviru ovog sedmodnevnog događaja i to u posebno instaliranoj galeriji, a publika će uživati u obilju sadržaja koje nudi DEV9T.

 

Festival Dev9 | Stvaraj dalje! | Mapa festivala Ciglana

Posebna favela namenjena je skejterima, u kojoj se nalazi rampa na kojoj će svi moći da pokažu svoje najbolje trikove.

Cinema City favela nam donosi brojne predstave, video projekcije i neka od poznatih domaćih filmskih ostvarenja, među kojima su ''Neposlušni'' Mine Đukić, ''Varvari'' Ivana Ikića, ''Punčke'' Filipa Meštrovića, animirani film ''Edit i ja'' Alekse Gajića..
U okviru vizuelnih umetnosti, publiku očekuju izložbe iz oblasti vajarstva, slikarstva i fotografije.

 

Festival Dev9 | Stvaraj dalje! | Program izložbi

* Klikni da uvećaš program

Svih sedam dana posetioci će uživati u bogatom muzičkom programu, koji čine koncerti i DJ nastupi: Lollobrigida (akustični nastup), Marko Louis, Xanax, Naked, Fish in Oil, Jovan Maljoković, Svemirci, Marko Nastić, Vlada Janjić, HETEM, MKDSL, Tijana T, Dejan Milićević, Juice, Mikri, Bvana i Neznani ludaci, Iron, Cjofo MC, Lea Dobričić, Vemić, Ensh, Multietnička atrakcija, Rebel B, Phase Codex, Dojo, The Flash Community i mnogi drugi..

U okviru muzičkog programa očekuje nas i ''burn Residency Mix Off''. Posetioci Ciglane, 12. juna imaće priliku da čuju finaliste burn residency takmičenja, a pobednik će otići na Ibicu da se bori za DJ rezidenturu u najbljim klubovima na tom španskom ostrvu i za ugovor vredan 100.000 eura.

 

Festival Dev9 | Stvaraj dalje! | Kompletan program

* Klikni da vidiš kompletan program festivala Dev9t
 

DEV9T je mesto koje će umetnicima omogućiti da imaju potpunu slobodu da budu to što jesu i da stvaraju kako žele.
DEV9T je koncipiran tako da epicenter interesovanja pojedinaca i grupa iz oblasti umetnosti bude zasnovan na dnevnom programu, kada će festival funkcionisati kao velika open air galerija i velika umetnička radionica.

DEV9T se bori za opstanak kulture, jer je ona prirodni habitat svih bića. Ukoliko se ne očuva, pretvorićemo se u ugroženu vrstu nesvesnu svrhe svog postojanja.

 

 

Tokom sedam dana, posetioce Ciglane očekuje čak 25 radionica, preko 200 umetnika i učesnika, a cena dnevne karte je simboličnih 200 dinara, u toku vikenda 400, a komplet za svih 7 dana je 1500 dinara.


Program traje u periodu od 12:00 do 01:00, a u petak i subotu do ranih jutranjih časova.

Adresa Ciglane je Slanački put 26. Do Ciglane se može doći kolima, biciklom, skejtom ili autobusom br 35. - prva stanica posle skretanja za Višnjičku Banju.

Otvaranje DEV9T zakazano je za večeras u 21h, spektakularnim vatrenim performansom koji izvodi Inex Teatar!

 

www.devet.rs | https://www.facebook.com/DEV9T
#Dev9t #stvarajdalje


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :