Festival autorskog filma na Kanskom festivalu

Datum objave:11.05.2017

Pročitano:2373 puta

Lokacija: Cannes

U okviru programa Kanskog festivala ACID, Festival autorskog filma će predstaviti ACID TRIP # Serbia - 2 dugometražna i 5 kratkih filmova mladih srpskih filmskih reditelja.

 

Festival autorskog filma na Kanskom festivalu

ACID ( Asocijacija za distribuciju nezavisnog filma) je francuska asocijacija reditelja koja podržava i promoviše nezavisni autorski film.  Od 1993. ACID je prisutan na Kanskom filmskom festivalu, gde organizuje jednu od paralelnih selekcija, poput 15 dana autora (Quinzaine des realisateur) i Internacionalne nedelje kritike (Semaine de la critique).

Rekvijem za gospođu J.

 

Od ove godine, ACID u okviru svoje Kanske selekcije, pokreće i program ACID TRIP, koji se sastoji od "carte blanche"-a ponuđenog sličnoj asocijaciji reditelja u nekoj stranoj zemlji, da u svom izboru predstave i promovišu nove, mlade filmske autore.

Za prvi ACID TRIP je izabran Festival autorskog filma i grupa reditelja koji su okupljeni oko tog festivala. 

ACID TRIP # Serbia će predstaviti u Kanu filmove "Vlažnost" Nikole Ljuce, "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, "Tranzicija" Milice Tomović, "Kamen u ruci" Stefana Ivančića, "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, "Dos patrias" Koste Ristića i "If I Had It My Way I Would Never Leave" Marka Grbe Singha.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :