Fenomenalni Igi Pop i Nik Kejv na platnu ovogodišnjeg Cinema City-ja!

Datum objave:15.08.2017

Pročitano:3140 puta

Lokacija: Novi Sad

Ovogodišnji Cinema City internacionalni filmski festival, koji će se održati od 1. do 3. septembra u okviru Gradić festa, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, razdrmaće publiku nesvakidašnjim filmskim ostvarenjima u okviru selekcije Planet Rock. Selekcija Planet Rock predstavlja dokumentarne filmove iz sveta muzike. U okviru Gradić festa publika će imati priliku da uživa u četiri filmske priče, među kojima su dve dokumentarne priče o svetskim velikanima iz sveta muzike Igi Popu i Nik Kejvu. Novosađane će posebno obradovati i film „Kontakt”, koji govori o lokalnim novosadskim umetnicima i svedoči o svim subkulturnim pojavama u Novom Sadu.

 

Cinema City Iggy Pop


„S obzirom na to da će Cinema City internacionalni filmski festival ove godine biti deo šire platforme pod nazivom Gradić fest, koja će obuhvatati između ostalog i četiri lajv muzičke bine, utisak nam je da je ove godine Planet Rock još važniji deo projekta nego inače jer na jedinstven način spaja različite programske celine u jedan jedinstveni organizam”, istakao je filmski selektor Planet Rock-a Miloš Ignjatović.

Prvi sjajan film u okviru Planet Rock-a je film Džim Džarmuša „Gimme danger” koji donosi priču o mladom, ali i nešto starijem Igi Popu i ostalim članovima grupe The Stooges, koju mnogi smatraju pretečom pank muzike. Film je prikazan na velikom broju međunarodnih festivala među kojima su festivali u Kanu i Torontu.

Drugi film, ostvarenje Endrua Dominika, predstaviće emotivnu životnu priču muzičara Nik Kejva pod naslovom „Još jednom s emocijom”. Film svedoči o privatnoj tragediji muzičkog genija i njegovom pokušaju da bol zbog gubitka deteta leči stvarajući muziku.

 

Cinema City Nick Cave

Novosadska publika biće posebno zainteresovana za film reditelja Mihajla Obrenova „Kontakt”, koji će nas podsetiti na razvoj novosadske andergraund scene. Ovo će ujedno biti i premijerno prikazivanje ovog filma.

U saradnji sa Francuskim institutom biće predstavljen i film „Universal state of mind” Anželik Žermen. Film čija priča će zainteresovati sve ljubitelje hip hop muzike jer govori o međunarodnoj hip hop sceni, predstavljajući muzičare iz Brazila, Senegala, Francuske i Srbije.

Osim filmskog dela programa u okviru Gradić festa, Cinema City internacionalni filmski festival će realizovati i brojne prateće akademske programe. Akademski programi namenjeni su kako profesionalcima tako i publici, uključujući i najmlađe. Pa će tako za osnovnoškolce biti organizovana filmska radionica „Mali film”, koja za cilj ima da kod dece probudi kreativnost i radoznalost, a pre svega da stvori preduslov za kritički odnos prema audiovizuelnim sadržajima. Radionice za decu će realizovati organizacija Filmkultura iz Beograda. Međunarodni trening u okviru Erasmus projekta „FeeLMS for Creativity“ okupiće 30 omladinskih radnika iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Srbije kako bi se razmenile dobre prakse o primeni kreativnih industrija u radu sa mladima. Osim edukativnih biće održan i informativni panel o MEDIA programu Evropske unije namenjenom profesionalcima iz oblasti filma koji će realizovati MEDIA Desk Srbija, a u saradnji sa Francuskim institutom biće predstavljena platforma koja ima za cilj uspostavljanje novih partnerstava između francuskih i srpskih stručnjaka u oblasti filma i audio-vizuelne produkcije.

Vidimo se u Gradiću od 1. do 3. septembra!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :