FEMME FRONTAL: Prva ženska STAND UP turneja u regiji!

Datum objave:11.03.2015

Pročitano:9853 puta

Datum održavanja: 13.03.2015

Lokacija: Kriterion, Sarajevo

Comedy klub Studio Smijeha pod idejnim i kreativnim vodstvom Marine Orsag organizira „malu žensku“ stand up turneju u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i BiH u toku mjeseca marta 2015.

Turneja pod nazivom FEMME FRONTAL, projekat je stand up komičarki Marine Orsag (HR), Mirande Lončar (BiH) te Jelene Radanović (SRB) koje su nakon godina rada zajedno, za vrijeme kojeg su redovno slušale da se nalaze u muškom poslu i da to nije za njih, odlučile udružiti svoje snage, uzeti mikrofon u ruke i dokazati svima na ovoj maloj turneji da mogu svojim humorom i više nego parirati bilo kojem kolegi. A kad već dolaze iz raznih država bivše Jugoslavije, poradit će malo i na senzibilizaciji međususjedskih odnosa.

 

FEMME FRONTAL: Prva ženska STAND UP turneja u regiji! | Sarajevo | 2015

Od nedavno su ove tri žene i Ambasadorice WWF Adria za 2015. godinu, pa će samim time promovisati i Earth Hour i S.O.S. za Jadran.

Femme Frontal žene su:
Marina Orsag, najiskusnija stand up komičarka na Balkanu, u svojoj desetogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1700 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i samu sebe uživajući u svakom smijehu publike jer osjećaj kad nasmiješ ljude je, kako kaže, jedan od najljepših na svijetu. Osim u svim državama bivše Jugoslavije, u februaru 2010. nastupa na najstarijem festivalu u Europi, Leicester festival u Engleskoj, te u Londonu gdje je oduševila englesku publiku. Kasnije nastupa i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni. Osvojene nagrade: Adria Comedy Awards - Najdobar ženski adria stand up komičar 2013, LENT Festival 2014 - prva nagrada publike.

Jelena Radanović je divna mlada dama koja pripreme za veliko spremanje stana počinje tako što ode do katastra i traži nacrt jer ne vidi zidove od haosa. Nakon useljenja u novi stan, mjesecima nije raspakovala kutije, tvrdeći svojim prijateljima da je to ustvari jedan umjetnički performans koji dokazuje kako smo robovi suvremenog konzumerističkog društva i kako možemo živjeti i bez gomile stvari. Da, Jelena poznaje stručnu terminologiju i ne plaši se upotrijebiti je kada je suoče sa realnošću njene lijenosti. Uspješno je upisana na devetu godinu sociologije iako njena mama misli da je Jelena diplomirala još prije dvije godine. Jelena ovo objašnjava vremenskom razlikom, jer mama živi na sat vremena vožnje od nje.

Miranda Lončar je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka.

U sarajevskom Kriterionu će nastupati u petak, 13. marta sa početkom u 20.30 sati. Ulaznice se mogu rezervisati ili kupiti na blagajni art kina Kriterion po cijeni od 5 KM.

Dodatne informacije o programu su dostupne na web stranici art kina Kriterion.

Za moguća pitanja Vas molimo da nas kontaktirate.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :