EYOT nastupa u Belinu, prestonici evropske alternativne kulture!

Datum objave:09.02.2015

Pročitano:4547 puta

Datum održavanja: 13.02.2015 - 14.02.2015

Lokacija: Berlin

Nakon nastupa u Londonu, Dubaiju, Parizu, Hong Kongu, Šangaju i Moskvi, Berlin je još jedna od svetskih metropola koja će biti ubeležena u biografiju sastava EYOT. U jednom od značajnijih berlinskih jazz klubova, b-flat, dvostrukim koncertom 13. i 14. februara, započeće ovogodišnju koncertnu sezonu:

 

“Berlin je u ovom trenutku prestonica evropske alternativne kulture, grad gde je sloboda umetnika najizraženija i ponuda najraznovrsnija, tako da nam ovi nastupi predstavljaju veliko zadovoljstvo u svakom smislu. Nadamo se dobrom prijemu berlinske publike. ” kaže Dejan Ilijić, pijanista sastava Eyot.


Tokom februara i marta meseca publika će biti u prilici da ih čuje na koncertima u Kruševcu, Novom Sadu, Bratislavi, Beogradu, Beču, Aleksincu i Sofiji.

 EYOT,  Photo by Veljko Živković

Photo by Veljko Živković

 

Eyot je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić - klavir; Slađan Milenović - gitara; Miloš Vojvodić - bubanj; Marko Stojiljković - bas gitara.

 

Sva tri albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), imali su video dana i sjajne kritike na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio, WNYC New York itd, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Makedoniji, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.


2010 HORIZON / Ninety and Nine Records; Magnatune; Constantinus
2013 DRIFTERS / Neuklang
2014 SIMILARITY / Ninety and Nine Records (producent - Džim Bar (Jim Barr) član engleskih sastava Get the Blessing i Portishead.)


Važni nastupi: Midem – Cannes, Jazz Café London, Umbria Balkanic Windows, Dubai International Jazz Fest, Nishville Jazz Fest, Vicenza Jazz Fest, DOKfest Munich, Hong Kong Jazz Fest, Belgrade Jazz fest, Jazzy Colours Paris, Jarasum Jazz Fest, Preveza Jazz Fest, Alarma Punk Jazz Sofia, Kozlov Club Moscow, Panic Jazz Club Marostica, JZ Club Shanghai...
Eyot je delio binu sa : Lee Konitz, Jacob Karlzon Trio, Get The Blessing, Curtis Fuller, Richard Galliano, Kekko Fornarelli, Anders Bergcrantz Quartet, Brussels Jazz Orchestra, Daniel Kramer...

 

EYOT, Photo by Miodrag Ignjatović

Photo by Miodrag Ignjatović


„Ovaj bend bi mogao da rasturi američko trzište ako mu se pruži prilika... kulturološki hladni rat istoka i zapada mogao bi biti završen kada sjajni bendovi kao sto je Eyot zauzmu scenu“  BRENT BLACK – CRITICAL JAZZ


„Želja svakog benda je da stvori prepoznatljiv, i što je više moguće jedinstveni zvuk po kojem se, čak i posle samo nekoliko nota, zna ko svira. Srpski kvartet Eyot je to postigao izuzetnim debi albumom 'Horizon' (Ninety and Nine Records, 2011), na kojem se minimalizam i moć stapaju u opijajuću mešavinu džeza, art-roka, klasičnih i balkanskih folklornih melodija. 'Drifters' u mnogome ima isti nacrt, mada je na njemu možda primetniji zvuk grupe… Ne treba mnogo mašte da bi se uočila moć Eyot-a na koncertu. Činjenica da je Eyot svirao na džez, pank i rok festivalima, kao i u kulturnim centrima, govori o posebnoj hemiji različitih muzičkih elemenata koje čine album Drifters tako vrednim iskustvom i dobrim nastavkom debija. Obratite pažnju na ovaj bend.“ IAN PATTERSON – ALL ABOUT JAZZ (o albumu DRIFTERS)


„Ovo je, jednostavno – impresivno“ MIKE CHADWICK – SoulandJazz.com

 

Više informacija na www.eyotmusic.net

 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :