EVOLUCIJA: GOTIK METAL I DALJE DIŠE PUNIM PLUĆIMA!

Datum objave:13.07.2016

Pročitano:5574 puta

By:Milan B. Popović

EVOLUCIJA CD IGRA POČINJE / TAKE IT OR LEAVE IT / 2016.


Kao što možemo videti, nakon godina predanog rada i odricanja porodica Marinjes konačno je privela svoj novi kapitalni rad kraju. Upravo je pušten u prodaju drugi studijski album gotik metal grupe „Evolucija“ pod nazivom „Igra počinje“, kao i novi video singl za pesmu „Nisam za tebe ja“.

 

EVOLUCIJA CD IGRA POČINJE / TAKE IT OR LEAVE IT / 2016.


“Igra počinje” se pojavila u fizičkom (CD) i digitalnom formatu pod etiketom njihovog višegodišnjeg izdavača „Take It Or Leave It Records“. Album je, po najvišim svetskim standardima producirao i gitarski začinio i opčinio slavni Dragan Urošević – Uroš (ex „Osvajači“, „Epilog“), a “iskovan” je u poznatom kragujevačkom studiju Doma omladine. Za miks pultom komandovao je, čitavom paradom, po znalcima jedan od najboljih metal snimatelja regije - Ivan Ilić.

Da zemljotres nikada ne udara samo jednom dokaz je i, u paketu sa albumom “Igra počinje” pušten u javnost, treći video singl načinjen za pesmu “Nisam za tebe ja”. Kompletan autor i ovog video rada je nagrađivani autor Davor Ristić („Digital Art Studio“) uz dragocenu asistenciju Slobodana Todorovića.


Bend „Evolucija“ osnovan je u Švajcarskoj 2007. godine. Muzički, „Evolucija“ je sazrela u slojevitoj mešavini sympho i gothic metala povezanoj sa uticajem srpskog etno senzibiliteta.

Iste godine su objavili debi album „Baklja slobode“, za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It Records. Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj, te koncert na prestižnom „Montreux Jazz Festivalu“.

Na talasu popularnosti „Evolucija“ realizuje noseću temu “Pale Rider” za nemački film “Die Templerherren (Templari)”. Video rad “Pale Rider” sastavljen je od kadrova iz pomenutog filma, producenta i reditelja Andreasa Lefflera, snimljenih na ruševinama dvorca u Zellu. „Evolucija“ nastupa i kao počasni gost na filmskoj premijeri u Minhenu.


Novu stranicu u karijeri grupa otvara 2014. godine, kada i zvanično objavljuje da je baza benda (osnivač, bas gitarista Dragiša Marinjes te njegova supruga Ilana) nadalje u potpunosti vezana za Ćupriju. Spremljen je novi album, koji bi do nove godine trebalo da se pojavi na tržištu u čak dve verzije – na srpskom i engleskom jeziku.


Album je, pod producentskom palicom i uz svesrdnu gitarsku podršku Dragana Uroševića – Uroša, snimljen u poznatom kragujevačkom studiju Ivana Ilića.


Pre njegovog objavljivanja pojaviće se i dva promo video singla, u produkciji Davora Ristića, za pesme “Kao iz sna” i “Letim”.

 

Impresivnih okruglo 10 pesama na CD albumu „Igra počinje“ zaslužuju najvišu i adekvatnu ocenu – deset!

 


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Bojan
02.09.2016 08:08
Da nije tuzno bilo bi smesno. Bem ti scenu kad se o ovakvim karakondzulama pise


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :