Eurosonic Noorderslag: Odskočna daska za nove izvođače!

Datum objave:08.01.2016

Pročitano:4605 puta

Datum održavanja: 13.01.2016 - 16.01.2016

Lokacija: Groningen, Holandija

Eurosonic Noorderslag je ključna platforma za razmenu i umrežavanje kada je u pitanju muzika sa teritorije evropskog kontinenta, a pokazala se kao idealna odskočna daska za nove izvođače na njihovom putu ka karijeri na međunarodnoj muzičkoj sceni.

 

Eurosonic Noorderslag: Odskočna daska za nove izvođače! | Groningen, Holandija 2016


Eurosonic Noorderslag je svake godine rasprodat, a događaj privlači više od 3.900 profesionalaca iz različitih sfera muzičke industrije, uključujući predstavnike više od 430 međunarodnih festivala.


Eurosonic Noorderslag predstaviće više od 350 izvođača u okviru preko 175 panela, intervjua, radionica i sastanaka koji pokrivaju najnovija dostignuća u oblasti muzike, medija i interaktivne industrije.

 

Eurosonic Noorderslag zaslužan je za lansiranje evropskih izvođača kao što su Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood, Seinabo Sey i Vök.

 

Eurosonic Noorderslag: Odskočna daska za nove izvođače! | Groningen, Holandija 2016

Peter Smidt (kreativni direktor EUrosonic Noorderslag):

 

''Manje-više polovina evropskog stanovništva živi u regionu koji nazivamo Centralno-istočnom Evropom, pa verujemo da je od velikog značaja graditi intenzivnije i čvršće konekcije između Zapadne Evrope i Centralno-istočne Evrope. Radoznali smo i uzbuđeni otkrivanjem novih talenata u ovom širokom području i želja nam je da pomognemo i promovišemo što bolje i što jače poslovne kontakte između profesionalaca i medija iz oblasti muzike.''


14 zemalja koje su u fokusu su:

 

Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka republika, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Makedonija, Rumunija, Slovačka i Slovenija.

Fokus inicijative u 2016. godini je finalizacija programa CEETEP (Central Talent Exchange Programme). Zajedno sa 18 CEETEP festivala u Centralno-istočnoj Evropi i odabranim medijskim partnerima iz istog regiona, Eurosonic Noorderslag i ko-organizatori festivali Sziget i EXIT razvili su plan razvoja cirkulacije izvođača i repertoara iz regiona u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kako na festivalima, tako i u medijima. Zajedničkim naporima, CEETEP festivali i njihovi medijski partneri za cilj imaju da pomognu sve veći broj izvođača iz regiona u smeru nastupa u inostranstvu u okviru Centralno-istočne Evrope i, putem nastupa na Eurosonic Noorderslag, širom Evrope i šire.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :