Eon: Neću nikada da zaboravim, ni život, ni san!

Datum objave:12.10.2017

Pročitano:1869 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

EON CD ŽIVOT I SAN / ONE RECORDS


Izuzetan četvoročlani (Vladimir Vukas, Ozren Kragić…) bend, EON, u svim nekadašnjim formacijama i sastavima, čije sam demo snimke imao prilike da čujem i ranije, pre ovog, upravo objavljenog dugosvirajućeg CD albuma za “One records”, koji na svojim kružnim putinjama sadraži fino narezanih čak 14 numera. “Život i san”, je, pored, pretežno, na većem broju pesama, kompozitara, autora Nikole Petrovića, iznedirio -u to sam sasvim siguran i niko me ne može ubediti da nije tako - vanserijskog vokala mlađe generacije, Srđana Zuvića. Srđan Zuvić je i sjajna pojava, i glas i glasčina, kada treba on je i profi soft, i to shvatite kao najveći mogući – kvalitet plus i kompliment! Bend EON je opasno dobar i kvalitetan rokenrol melodični bend. Mojoj malenkosti, još od njihovih početaka, pa sve do sada, su se izuzetno dopadali njihov potencijal i dela (pesme) impresivno delovali. Ako mogu da ih uporedim sa nekim drugim bendom sa srpske scene, onda bi to svakako bio sjajni “Art Diler” sastav, koji takođe slove za moje omiljene umetnike, drugare i ljude!

 

EON

A onda, totalni šok, neverica, zabrinutost… Citiraću objavu pevača grupe EON, Srđana Zuvića na društvenoj mreži Facebook: “Možda je ovo najbolji način da se okonča karijera... Albumom koji sam odavno ostavio iza sebe u prašini i koji je evo tek sada doživeo da mu se ispravi nepravda počinjena davno ,a to je zvanično izdanje od strane izdavačke kuće. Jedna priča koja me asocira na promašene investicije, protraćeno vreme , slepo verovanje u nekakav uspeh, osvajanje scene i sl. a onda surov povratak u realnost , razočaranja, nezadovoljstva, frustracije...gorak ukus koji je došao sa godinama, ali opet i mnogo dobrih trenutaka, lepih sećanja, puno nekih ljudi svakavih karaktera, velikih ili sumnjivih talenata koji su se muvali tu oko benda ili u bendu...Mnogih iskrenih prijatelja koji su podržavali ovu priču i pomagali nam da u njoj uspemo...Da se ne bih posebno zahvaljivao i isticao, tagovacu u ovom postu sve vas koje smatram da su na neki način ugradili deo sebe u ovu priču koja je trajala nešto više od deset godina kao i one koji su meni lično pružali podršku i intresovali se za moj rad kako u bendu tako i van njega. Ako nekoga slučajno izostavim neka me opomene da ga dodam. A posebno ću tagovati dve koleginice iz sveta muzike koje su možda i najviše učinile za mene u poslednjem periodu od kako sam napustio bend i pomogle mi da to prebrodim. A to su Jelena Pećaranin Krči i Dragana Cvetkovic . Ovim CDom moja misija u muzici moze da se proglasi ispunjenom. Ostavio sam iza sebe zvanično izdanje koje predstavlja presek karijere. Da li je ono dobro ili ne, pokazaće vreme kao i sud svih koji ga budu preslušavali...toliko od mene. Pozdrav svima.“


CD grupe EON – ŽIVOT I SAN, koje je prihvatio i objavio izdavač „One records“, i gospodin Zoran Nestorović iz Beograda, (urednik ovog izdanja je Dean Clea) iskreno verujem, uskoro ili bar u neko dogledno vreme, postaće – ISTINSKI RARITET! Bukvalno potrčite do najbliže prodavnice diskova i pribavite svoj primerak. A ovaj CD grupe EON ja ću ljubomorno čuvati i puštati samom sebi na plejeru i uživati, sa blagom dozom gorčine, jer sam (sa)znao da oni mogu više i dalje. Ko zna, u Srbiji je sve moguće, pa da i oni, EON, poput planetarno proslavljenih i kultnih sastava nalik „Guns N Roses“, posle dve, tri decenije pauze, naprave spektakularni povratak na scenu sa potpuno novim pesmama. Ja bih voleo to i navijam za EON, pardon, navijam za „Crvenu Zvezdu“, uh, EON, ne mogu da se odlučim...navijam za ZVEZDANI EON! Momci, jebete mladu kevu u sitne sate, koliko su vam dobre pesme. Vratite se što pre i ne zajebavajte. Ja Vas čekam i podržavam! I ne samo ja!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :