ELVIS JR KURTOVICH U PETAK U GARAŽI!

Datum objave:21.01.2020

Pročitano:452 puta

Datum održavanja: 24.01.2020

Lokacija: Beograd

Ovog petka, 24.januara u klubu Garaža očekuju vas Elvis Jr Kurtovich i najveći hitovi grupe Zabranjeno pušenje!

Elvis Jr Kurtovich

Elvis Jr Kurtovich je sarajevsko-beogradska grupa koju predvodi Goran Petranović Rizo. Na nastupima, pored svojih dobro poznatih pesama (Haile Selasije, Dabogda crk'o rokenrol, Baščaršy hanumen, Jugo 45...), bend izvodi i najveće hitove grupe Zabranjeno pušenje (Nedjelja kad je otišao Hase, Fikreta, Pišonja i žuga, Hadžija il bos, Djevojčice kojima miriše koža...), čime koncerti prerastaju u veseli i energični new primitivs show.

Pored 3 predratna albuma grupa je 2000.godine izdala album „Welcome to the beautiful world of New primitivs", a poslednji „Koševo zove" je objavljen 2011.godine i na njemu su gostovali dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža. Spot za pesmu "Učipi se" izašao je na proleće iste godine.

Grupa je legitimni naslednik benda Elvis J. Kurtovich & his Meteors, odnosno teško je zamisliti bilo koju pesmu ovog benda bez prepoznatljivog Rizinog glasa. Klasičnu rokersku četvorku čine Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pleše i peva). Mnogobrojni koncerti širom regiona i inostranstva su iza grupe, ali elan i želja za rock'n'roll-om su i dalje prisutni i lako uočljivi na nastupima. Tokom 2011. godine uspešno je proslavljena trideseta godina od nastanka new primitivs pokreta.

U četvrtu deceniju rada grupa ulazi pripremajući novi album radnog naziva „Priznaj gdje je droga!", pritom ne zapostavljajući koncertnu aktivnost.

Facebook event

ULAZ: 300 RSD


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :