Barutana klub Beograd

Elmir Jukić otvara festival ,,Nakultiviši se!''

Datum objave:16.05.2018

Pročitano:2046 puta

Datum održavanja: 26.05.2018

Bosanskohercegovački reditelj Elmir Jukić, reditelj filma i predstave ,,Žaba'', serija ,,Lud, zbunjen, normalan'', ,,Ne diraj mi mamu'' i mnogih drugih ostvarenja, otvoriće treće izdanje festivala ,,Nakultiviši se!'', 26. maja u Dorćol Platz-u.

 

Emir Jukic, Nakultivisi se

Predavanjem ,,Film kao odbrana od sveta koji se raspada'' otpočeće treći po redu regionalni umetnički festival edukativnog karaktera ,,Nakultiviši se!'' koji se održava 26. i 27. maja u Dorćol Platz-u. Reditelj Elmir Jukić koji ovim povodom gostuje u Beogradu, na predavanju će govoriti o izazovima na koje je nailazio tokom svoje karijere, u nameri da motiviše mlade stvaraoce. Tokom predavanja, dotaći će se i tema poput zajedničke filmske estetike regiona, umetnosti kao društvene i političke posledice, gde su nove teme za umetnike, gde je umetnost između realizma i metafizike, mora li umetnost (film) da bude angažovana i šta to znači.


Darko Lungulov, scenarista i reditelj filmova ,,Tamo i ovde'', ,,Spomenik Majklu Džeksonu'', jedan od scenarista i konsultant režije na filmu ,,Dobra žena'', održaće masterklas filmske režije. Polaznici masterklasa imaće priliku da obrade sve ključne faze filmskog procesa: vizuelizaciju filma od ideje u glavi, pisanje scenarija, rad sa glumcima, izbor i rad sa članovima ekipe, izbor lokacija, itd. Tokom masterklasa, polaznici će zajedno sa predavačem diskutovati o konkretnim projektima, vizuelnom jeziku, rediteljskom stilu i filmskim pričama.


Na programu festivala su i predavanja drugih regionalnih umetnika poput glumaca Marka Mandića i Svetozara Cvetkovića, kao i masterklas produkcije koji će držati producentkinje Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, dok će dramaturg Dimitrije Kokanov voditi masterklas dramaturgije u procesu.


Prateći program festivala su izložbe i projekcije studentskih filmova. Svi programi festivala su besplatni, ali je za učešće na masterklasovima obavezno popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu udruženja Kulturocilin.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :