Barutana klub Beograd

Elemental, SevdahBABY i Colorstar - Trenchtown festival 30. april - 2. maj

Datum objave:27.03.2012

Pročitano:5431 puta

By:Aleksandar Pavlić

Na regionalnom festivalu Trenchtown, koji će se održati od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu nedaleko od Palića, nastupiće jedan od najpoznatijih hip hop sastava u regionu Elemental, popularni beogradski producent i DJ SevdahBABY sa svojim bendom i poznata mađarska grupa colorStar.
 
Sa ova tri izvođača je kompletiran program na Velikoj bini Trenchtown festivala:
30. april - Eva Braun, Eyesburn, Superhiks
1. maj - SevdahBABY, Elemental, Atheist Rap
2. maj – Roots Rocket, Jinx, colorStar
 
Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne ili predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani.On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues ili brazilska tristessa. Iza sebe ima hvaljeni album Ganc novi FUNK! i više izuzetno popularnih singlova i remixa kao što je remix pesme Srđana Jula Koketa, 3 poljupca i Ljubi me brzo, žurim (u originalu grupa KIM). Na Velikoj bini Trenchtown festivala SevdahBABY će nastupiti 1. maja sa kompletnim bendom u čijem sastavu su Djixx (ženski vokal), Milan Stanković (vokal, gitara, talkbox), Lou Benny (MC), Andreja Jovanović (bubnjevi) i DJ Prema – scratch, matrice, efekti. Kvalitetna plesna muzika odsvirana uživo – nemojte propustiti.
 
Atraktivna mešavina repa, funka, rocka, jazza i soula u izvedbi odlične grupe muzičara učinili su hrvatski bend Elemental regionalnom koncertnom atrakcijiom.Grupa je osnovana 1998. godine i iza sebe imaju pet studijskih albuma. Jezgro benda čine Mirela Priselac Remi (pevačica i MC) i Luka Tralić Shot (MC i producent), a uz njih tu su i Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Vida Manestar (prateći vokali). Elemental je verovatno najbolji predstavnik „organskog“ ili „sviračkog hip hopa“ u celom regionu.
 
ColorStar je osnovan u Budimpešti 1996. godine, a debi album Heavenicetrip! objavljuju dve godine kasnije. Nakon toga pojavljuju se još dva izdanja Via La Musica i Komfort.Njihova muzika se može opisati kao kompleksan konglomerat raznih electro pravaca, space rocka, psihodelične muzike, etno i eksperimentalnog plesnog zvuka... Vrlo originalno i prijemčivo. Progresivna plesna muzika na Velikoj bini poslednjeg festivalskog dana, 2. maja.
 
Web:
 
Online prodaja ulaznica za 12. regionalni muzički festival Trenchtown je u toku, a karte se mogu kupiti preko sajta Gigstix (www.gigstix.com) po ceni od 820 dinara za pojedinačne (jednodnevne) ulaznice i 1.980 dinara za komplet karata za sve dane Festivala.
Sa načinom kupovine karata možete se upoznati na našem sajtu.
Fizička prodaja ulaznica počinje 2. aprila, a uskoro će biti poznata i prodajna mesta.
 
U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji se kapacitet zbog velikog interesovanja svake godine povećava.

Svi koji kupe komplet ulaznica imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.
Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu Festivala – www.trenchtown.org i već možete početi sa pakovanjem i odbrojavanjem do početka Trenchtowna. Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom.
 
Sajt Trenchtown festivala – www.trenchtown.org
 
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :