EL RITHMO: Bossa nova, latino, jazz & swing u Klubu Akademija 28

Datum objave:20.04.2015

Pročitano:6213 puta

Datum održavanja: 24.04.2015

By:Jelena Balevic

Lokacija: Akademija 28, Beograd

Prvi put u Akademiji 28, ovog petka 24. aprila, od 22 sata nastupiće EL RITHMO. Sastav EL RITHMO nastao je 2004. godine i od tada se uspešno bavi bosa nova, tango, sving i pop muzikom, sa elementima džeza. Poseban segment predstavlja autorski rad zasnovan na latino i rege muzičkom nasleđu, kao i muzika nastala pod uticajem balkanskog melosa.

 

EL RITHMO: Bossa nova, latino, jazz & swing u Klubu Akademija 28 | Beograd 2015

Koristeći isključivo akustične instrumente EL RITHMO je uspeo da izgradi autentičan zvuk koji ih, uz odabir internacionalnog repertoara, izdvaja od drugih muzičkih sastava. Specifičan zvuk harmonike obojen zavodljivim prizvukom džeza i šarmom Francuske, u kombinaciji sa perkusijama (konge, bongosi, marakas), zvukom klasične gitare i odličnim ženskim vokalom, publiku ne ostavlja ravnodušnom. Peva se na engleskom, španskom, portugalskom, ruskom, francuskom, italijanskom i, naravno, srpskom jeziku a sastav se može videti u različitim ambijentima i prilikama: od koncerata, festivala, preko raznih društveno korisnih akcija sve do većih klubova. Jedan od zapaženijih nastupa bio je na Nišvilu, 2012 godine. Prvi zvanični singl "Hodamo po zvezdama" izašao je 2014. godine, a već početkom 2015. i drugi, pod nazivom "Za ljubav nikad kasno nije".

Članovi benda EL RITHMO su iz Srbije i Crne Gore, tačnije, iz Beograda, Podgorice i Aranđelovca: Marija Todorović Tatar (vokal, perkusije), Slobodan Radisavljević (perkusije, bubanj), Slaviša Radisavljević (gitara, bass, vokal), Milan Jašek (klavir, klavijatura, harmonika), Ivica Pešić (gitara).

Ulaz na koncert je slobodan a rezervacije mesta se mogu izvršiti na: 011 3619 342


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :