Barutana klub Beograd

EL KACHON: Vedro, poletno, energično i kontrolisano dinamično!

Datum objave:13.01.2016

Pročitano:4647 puta

By:Milan B. Popović

EL KACHON CD PERMANENTLY LUBRICATED NUTS / SAMIZDAT

Kakvo prijatno i neočekivano iznenađenje. Iza ovog, kulturno, gospodski, celofanom upakovanog CD izdanja, odpevanog kompletno na anglosaksonskom, ali sa ovdašnjim, ex-YU regionalnim članovima, krije se pravo malo bogatstvo prijatne i raznorodne muzike.

 

Na kružnim putanjama ove CD diskete narezano je, nimalo slučajno, ukupno 10 pesama koje kvalitativno (i akademski) zaslužuju tako visoku ocenu. Numera „Call“ deluje-nasuprot sadašnjem januarskom hladnom i zubatom suncu – kao jedno vedro prolećnje buđenje uz neizbežan i iz najranijeg detinjstva prisećanja zvuk cvrkuta beogradskih (evropskih) vrabaca i golubova. Refren pesme „Call“ naprosto pleni i osvaja: „Drown in the shadow / I surrender to the night call / Out of reach of the people all over the world / Rythum carries me away“. Nasuprot njoj, komad „Mr. Brown“ jeste jedna žešća soft hard rock vožnja, emotivnije i energičnije putešestvije koje vuče i ka bluz korenima.

 

EL KACHON: Vedro, poletno, energično i kontrolisano dinamično! | Recenzija Milan B. Popović

 

Vidno je vešto sklapanje različitih a ipak srodnih muzičkih žanrova. Jedna od najdužijih albumu „Permanently Lubricated Nuts“ , kreacija, „Strawberry blonde“, (više od četiri minute i trideset sekundi trajanja) opet, jedna je od energičnijih momenata sa mističnom atmosferom i odličnim kao krik/urlik iz dubine duše i srca – refrenom – koji mora biti primećen, podcrtan i pomenut, kako privatno, tako i javno, kao što to vaš potpisnik radi sada...Zanimljivo mi je otvarati nove teme u ovim pesmama, grupe za čiji dosadašnji rad i delovanje na kreativnoj mapi planete, nisam još uvek čuo. Očarala me je numera „Love for a dime“ koja je moj lični favorit i podseća me na prvi i udarni singl, davno objavljene noseće pesme gitariste Izija Stradlina (ex-„Guns N Roses“) na njegovom prvom solo albumu „Izi Stradlin and the Ju Ju Hounds“. U najboljem smislu, „Love for a dime“, svakako odnosi pobedu, podiže mikrofon i svoje gitare poput pehara i nesumljivog trona na mestu umetnosti, ma koliko ja privatno cenio rad grupe „Guns N Roses“ i solo projekte članova pomenute grupe. Zvučni dokument „Say what you mean“, počinje fantastičnim gitarskim rifom koji se provlači kroz celu pesmu. Sve to deluje aranžmanski izuzetno bogato i raskošno da, istinski, zaslužuje svaku pohvalu.

 

Grupu „EL KACHON“ čine: Tina Gerbec Radaković-vokali, Tomi Perinčić, gitara & vokali, Andrej Barbić Krt-gitare, vokali & harp, Sondža na bas gitari, Žiga Dobravc – za setom bubnjeva & vokali, i Primož Malenšek – PimpS, na perkusijama. Ova grupa muzičara i autora je u osnovi snimila materijal sa kojim mogu samo da se diče i ponose. Izuzetno vedro, poletno, energično i kontrolisano dinamično! Prija. Živeli!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :