EKV Reload u KONCEPTU 45: Kolekcija grafika umetnika Vuka Vidora

Datum objave:09.12.2016

Pročitano:5517 puta

Datum održavanja: 15.12.2016

By:Barbara Garčević

Lokacija: Koncept 45

Koncept 45 sa ponosom najavljuje svoje učešće u projektu EKV Reload, u okviru kog će biti predstavljena kolekcija grafika umetnika Vuka Vidora posvećenih najvećem rok bendu sa ovih prostora - Ekatarini Velikoj.

 

EKV Reload u KONCEPTU 45: Kolekcija grafika umetnika Vuka Vidora

 

Vuk Vidor autor je svih omota albuma grupe EKV, a ovog decembra, u saradnji sa galerijom Nešović Fine Arts, interpretira u mediju grafike omote albuma Samo par godina za nas, Ljubav, Dum Dum i Neko nas posmatra.

U Konceptu 45, 15. decembra 2016. na intimnom događaju posvećenom EKV-u biće predstavljene i puštene u prodaju upravo ove grafike, majice sa printovima grafika, kao i remasterizovano izdanje poslednja četiri albuma ove grupe.

EKV je bez sumnje jedan od najvećih svedoka svog vremena i do dan danas ostaje simbol jake stvaralačke energije koja je nadživela same svoje tvorce. Mešavina bunta i snage, crnila i topline, emotivnosti i beznađa koji su neminovno prisutni u njihovoj muzici kreirali su i tada (a i danas) kontradiktorni nemir i treperavost u stomaku svakog slušaoca i magnetskom silom ga terali da se toj istoj muzici iznova i iznova vraća. Zato je Konceptu 45 izuzetno zadovoljstvo da bude deo inicijative koja za cilj ima da oživi EKV estetiku, predstavi je mimo statusa velikog rok benda odnosno kao konceptualni umetnički projekat, ali i upozna mlađe generacije ljubitelja umetnosti i dizajna sa lepotom i veličinom ovog autentičnog jugoslovenskog benda.

 

Povodom projekta EKV Reload Vuk Vidor osvrnuo se na uticaj i značaj EKV-a: "Sa današnje distance može se reći da je Jugoslavija umrla kad i njen Rock' n' Roll. Novi talas je doveo i odneo zadnje i najbolje predstavnike iskonskog domaćeg električnog zvuka. Ekatarina Velika su bili naš U2, naš Simple Minds, i pre svega naše ogledalo svih tih godina. Njihov uticaj je ogroman i tek treba da probudi nove želje i inspiriše nove klince da grabe gitare i njima pišu našu novu muzičku istoriju.“


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :