Eksplozija mraka – She past away, Elektropionir

Datum objave:11.10.2019

Pročitano:2403 puta

Datum održavanja: 06.10.2019

By:Pavle Zelić

Lokacija: Beograd

Ušavši uma nezasićenog prethodnim velikim očekivanjima, maltene neupoznat sa muzikom i pozadinskom pričom benda She past away osetio sam onaj redak doživljaj u svetu opterećenom instant informacijama i sa pamćenjem zlatne ribice – osetio sam nešto novo. Naša svakodnevna potera za novim iskustvima koja nam uglavnom, umesto u stvarnom svetu, dolaze sabijena u vreme i vizuelni okvir, odnosno kroz ekrančiće procesora našeg slobodnog vremena koji samo što nam i bukvalno nisu ušli pod kožu, nas sprečava u mnogo čemu, pa i prilikama kakve se retko pružaju, da nam se naizvolte servira paklena kombinacija savršeno uklopljenog zvuka i nastupa, prožeta iskrenim, dubokim i, o tako u sumornom Beogradu relevantnim emocijama samopreispitivanja, melanholije i tuge. Uz koje se igra!

 


Bend post-pank, dark wave ili gotik stila, kako u nastupu i izgledu tako i u žanrovskom opredeljenju, je na koncertu u Elektropioniru pokazao kako iz neočekivanih izvora (Bursa, Anadolija, Turska!?) mogu izbiti moćni gejziri osećanja savršeno uklopljenih u harmonije i tekstove koje možda ne razumemo, ali itekako razumemo u kostima, tetivama i mesu naših mučenih tela i napetim strunama naših duša.


Svako ko je prisustvovao ovom jedinstvenom događaju otišao je sa istog prepun suprostavljenih emocija, znojav od gužve i plesa, zadovoljan perfektnim, dinamičnim muziciranjem i suptilnom interakcijom sa publikom, ali i duboko ganut teškim bedakom koji su sa nama podelili Volkan i Doruk. Upravo zato što prikuplja najrazličitije slušaoce, intervjuisali smo neke od njih kako bi i na ovaj način dočarali kome sve to, koliko i kako znači ovaj bend.


Dušan, geograf, Majdanpek:


Kako biste opisali muziku benda She past away i kako biste ga preporučili neupućenima?


Muzika ovog benda toliko ulazi pod kožu odmah posle prvog slušanja,svojom mračnom snagom ovaj energični dvojac će vas naterati na ponovno i ponovno slušanje.

 


Kakve emocije ova muzika izaziva u Vama?
U meni izaziva naboj snage i tera me na neprestano igranje uz ovaj jaki elektro dark ritam, prvi put sam sad gledao ovaj bend uživo, ali ga već slušam nekoliko godina i potpuno su me kupili.


Vladimir, tehnolog, Majdanpek:


Da li je koncert ispunio Vaša očekivanja, i kakva su ona bila?
Koncert je definitivno premašio očekivanja! Treba istaci i sjajan nastup Sputnika, koji je odlično zagrejao publiku pred fantastični turski dvojac.

 


U kakvim situacijama inače slušate ovaj bend i da li to činite sami ili u društvu?
Uglavnom sam slušam, bilo u kolima, stanu ili dok šetam gradom.


Katarina, ekolog, Majdanpek:


Kako ste saznali za bend She past away? Da li inače slušate ovakvu muziku?

Dark Gothic slušam čitavog života pored svoje sestre Milene. Konkretno, za band She past away čula sam od našeg prijatelja Dušana koji je najveći “digger” ovakve muzike.


Milena, master likovni umetnik, Majdanpek:


Kolika je razlika kada se ovaj bend sluša uživo i inače?
Kada slušam She past away, to je obično u udobnosti svoje sobe u kojoj su svetla prigušena. Ono što me je najviše iznenadilo, prijatno naravno, jeste to što su na njihovom koncertu svetla bila prigušenija nego u mojoj sobi i time je sam doživljaj njihove muzike još intenzivniji u svom tom mračnom i gotskom stilu.


Šta za Vas lično znači bend i muzika She past away?
Ja sam ljubitelj mračne muzike odnosno dark wave- a, post-panka a ovaj bend mi je posebno drag jer ga slušaju i moji prijatelji koji inače ne prate ovakve žanrove koje ja obično slušam.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :