Eksperiment: DUŠA - izložba skulptura i svetlećih objekata Arpada Slančika

Datum objave:05.09.2016

Pročitano:5654 puta

Datum održavanja: 09.09.2016

Lokacija: Galerija Štab

Izložba skulptura i svetlećih objekata “Eksperiment: DUŠA”, autora Arpada Slančika biće otvorena u petak 9. septembra od 20 časova u Galeriji Štab. 

 

Eksperiment: Duša

 

Posetioci će imati jedinstvenu priliku da pored skulptura po kojima je Slančik već poznat beogradskoj publici, premijerno vide i 10 skulptura – svetlećih objekata manjeg formata, kojima umetnik daje odgovor i svoje viđenje nevidljivog i neuhvatljivog, ljudske duše.  Izložba “Eksperiment: DUŠA” predstavlja prikaz spokoja i večnosti duše u izvođenju maestra Slančika. 

 

Skulptura Duša autora Arpada Slančika

 

O Arpadu Slančiku smo nedavno pisali, a povod je bio to što je njegova skulptura Herz bila postavljena na Urban Bug stejdžu na Exitu. Slančik nam je tada najavio ovu izložbu i rekao: "Biće u mom stilu, dakle skroz sablasno. I sam sebe sam iznenadio, neću puno da otkrivam, ali mislim da ovako nešto još nije viđeno na ovim prostorima." Ukoliko ste propustili intervju, pročitajte ga ovde.

 

Mother and dirty children by Arpad Slančik

 

“Slančikova umetnost inspirisana je socrealizmom, a kada na to dodate njegovu ljubav prema dark i industrial muzici, kao i naučnoj fantastici i hororima, onda dobijete „mračnu stranu umetnosti“ kojoj se okrenuo kada je shvatio da ništa ne može promeniti fascinaciju ljudi materijalnim aspektom života. Modeli lutaka nakon Slančikovog tretmana izgledaju kao da su ispali iz nekog horor filma, sa toliko jezivih detalja zbog kojih će vam bez sumnje niz kičmu prostrujati hladni trnci.
Jedini je umetnik na ovim prostorima koji se bavi ovakvom vrstom umetnosti.“ 

 

Za savršenu muzičku podlogu za ovu neobičnu i jedinstvenu izložbu pobrinuće se di-džej NEOMODERAN.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :