EKSKLUZIVNI KONCERT: Vasil Hadžimanov Piano Trio u Klubu književnika

Datum objave:22.10.2018

Pročitano:2352 puta

Datum održavanja: 08.11.2018

Lokacija: Beograd

8. novembar / 21.30h / Klub književnika, Francuska 7


Naš najpoznatiji kompozitor, klavijaturista i muzički aranžer Vasil Hadžimanov otvara novu koncertnu sezonu najstarijeg jazz mesta u gradu – Kluba književnika.

 

Vasil Hadzimanov


Vasil Hadžimanov svrstan je u najproduktivnije i najperspektivnije džez muzičare na prostoru bivše Jugoslavije, sa objavljenih sedam albuma, mnoštvom nastupa u zemlji i regionu kao i redovnim prisustvom na svim ovdašnjim, regionalnim i internacionalnim džez, i world music manifestacijama i festivalima.


Ovoga puta, u Klubu Književnika, Vasil se odlučio da prezentuje svoj trio, te ćemo, pored njega na klaviru, imati ekskluzivnu prilku da čujemo Milana Nikolića na kontrabasu, zatim Peđu Milutinovića na bubnju, kao i specijalnog gosta na trubi - sjajnog umetnika Strahinju Banovića, dok će glavni vokal biti Marta Hadžimanov.


Još od 1946. godine Klub književnika nosi status kultnog restorana. To je mesto na kom je Ivo Andrić dao svoju prvu izjavu nakon primanja Nobelove nagrade, mesto gde su sedeli, pili i jeli filozofski velikani Simon de Bovoar, Žan Pol Sartr i legendarna glumica Sofija Loren. Baš ovde su se Danilo Kiš i Momo Kapor redovno družili, a na meniju su, pored odlične hrane, uvek bile i intelektualne debate. Elizabet Tejlor i Ričard Barton, po priči njihovih prijatelja, se samo u Klubu književnika nikada nisu svađali.
Iako su se od tada i Beograd i Klub književnika neminovno menjali, neke stvari ostale su iste – na primer, prvi jazz klub u Beogradu nalazio se upravo na adresi Francuska 7, a ta tradicija živa je i danas. Klub književnika svakog petka organizuje fantastične jazz večeri, a u pripremi su i akustični koncrti i live performansi domaćih i stranih umetnika. Specijalno za ovu priliku uvodi se Jesenji meni koji se bazira na mešavini dobro poznatih specijaliteta i novih sezonskih jela.

 


Vasil Hadžimanov Trio uživo, u intimnom ambijentu Kluba književnika, je pravo jazz iskustvo koje ne smete da propustite.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :