Ekskluzivni koncert legendarne Bisere Veletanlić

Datum objave:04.04.2018

Pročitano:1194 puta

Datum održavanja: 18.04.2018

Lokacija: Parobrod, Beograd

Bisera Veletanlić će održati studijski koncert, za samo 100 gledalaca, u klavir holu Arsena Dedića 18. aprila u Parobrodu. Nakon koncertnog vinila „Pijanisti - pop i džez klasici", uživo snimljenog u Parobrodu, na kojima su između ostalih nastupali Vasil Hadžimanov i Kornelije Kovač, potom rasprodatih koncerata Bojane Vunturišević i Lady Jelene Petošević u decembru i januaru prošle godine, ispunjavamo obećanje – nastavljamo dalje.

Bisera Veletanlic

Bisera Veletanlić je, kao i još jedno ime koje će slediti nakon nje, poslednja preostala muzička diva i evergreen klasik, nekadašnjeg zajedničkog kulturnog prostora revijalne zabavne muzike. Živi, a vitalni deo hola slavnih, interpretator nezaboravnih hitova: Zlatni dan, Milo moje, Ne plači... Jer kako smo njeni privilegovani savremenici, to je sve dovoljan razlog, da se na ovom intimnom i kamernom koncertu u pratnji VH-tria, bude deo tzv. vip publikuma i atmosfere, kao malog delića istorije, nove LP ploče „Pop i džez ženski vokali u klavir holu Arsena Dedića"

Prvi put je pevala javno 1960. godine u jednoj od emisija "Mikrofon je vaš". Na zagrebačkoj televiziji je debitovala 1963. godine u duetu sa Senkom, a zatim je još dva puta snimala za emisiju „Muzički TV magazin".

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama, koje su obeležile čitav jedan preriod u jugoslovenskoj muzici. Bila je aktivni učesnik, i redovno je odnosila prve nagrade stručnog žirija na festivalima "Opatija", "Vaš šlager sezone", "Beogradsko proleće", "Zagrebfest", "Split", "MESAM", a nastupala je i na domaćim izborima za Pesmu Evrovizije.

Najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačom i drugim beogradskim autorima, a snimala je i sa Arsenom Dedićem (Prozor, Vaš šlager sezone '74, Što još nikom' nismo dali - MESAM '88)) i Goranom Bregovićem (Šta ću, nano, dragi mi je ljut - Hit parada '75).

Osim muzikom, Bisera Veletanlić bavila se i glumom (filmovi i TV serije - npr. Ljubavni život Budimira Trajkovića)) i slikarstvom. Njen se muzički stil može opisati kao mešavina velegradskih šansona, domaćih šlagera i džeza.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :