Eddie Evil Richards zvezda maratonske trostruke rođendanske žurke u klubu Three Dots

Datum objave:17.03.2017

Pročitano:5403 puta

Datum održavanja: 18.03.2017

By:Marija Joksimović

Lokacija: Three Dots

Pionir britnaske house scene i kum tech-house zvuka, Eddie Evil Richards nastupiće u subotu 18. marta u klubu Three Dots. Evil Eddie, inače jedan od rado viđenih gostiju naše prestonice, biće zvezda trostruke rođenanske žurke pa će mu domaća podrška biti upravo slavljenici iz organizacije Happy People – Lale, Petar Cvetković i LukaVi.

 

Evil Eddie Richards

 

O čoveku po imenu Eddie Evil Richards i iskustvu koje ima pod prstima, a koje je sticao tokom više od 30 godina karijere, moglo bi se toliko toga reći da nam jedan tekst ne bi bio dovoljan. Koliko je značajna figura na britanskoj, a potom i na svetskoj house i tech house sceni najbolje govori činjenica da je od sredine 80-ih pa do danas uključen u svaku knjigu, dokumentarac ili film o elektronskoj muzici, klabingu i rejvovima. Svoju DJ karijeru započeo je početkom 80-ih godina kada je sa prijateljem od različitih komponenti sklopio nekakav DJ sistem sa kojim su nastupali po lokalnim pabovima. Tada su se zvali Ministry of Sound i ne, nemaju veze sa istoimenom današnjom organizacijom. 

 

Čuveni DJ Colin Favor, takođe jedna od bitnih figura na britnskoj sceni, prepoznao je nešto u tada mladom Richardsu pa mu je dozvoljavao da pozajmi ploče iz njegove kolekcije i govorio mu gde može da ih kupi. Upravo je Favor pozvao Richardsa da pušta muziku u novootvorenom klubu Cameden Palace u Londonu. Evil Eddie je postao rezident tog kluba koji je bio najsavremeniji britanski klub urađen po ugledu na Njujorški Studio 54.

 


Svoj nadimak Evil, zaradio je upravo u tom klubu na jednom maskenbalu povodom Noći veštica. Već od 1988. godine Evil Eddie je nastupao u Heaven klubu u Londonu i u čuvenoj Haciendi u Mančesteru, a takođe je bio rezident legendarnih Clink Street žurki i Sunrise rejvova.  Ubrzo je krenuo sa produkcijom, a svetski poznata je njegova traka Acidman izdata 1988. godine koja je dospela na UK Top 20. Potom su usledili jednako uspeni remiksi za Ralphi Rosario, Orbital i The Shamen. Eddie je svetsku slavu stekao zahaljući svom besprekornom miksu deep bass techna sa soulful housom, i to je format koji je negovao tokom čitave karijere, te je s pravom nazvan pionirom tech-housea.

 

Evil Eddie Richards u klubu Three Dots

 

Ovo mu neće biti prvi dolazak u Beograd, baš kao što smo rekli, rado je viđen gost prestoničkih klubova, a zanimljivo je da je bio glavna zvezda na 20. rođendanu organizacije Happy People, te i ne čudi što će mu upravo članovi tog kolektiva biti domaća podrška u klubu Three Dots ove srede. Happy People nedavno su proslavili 23. rođendan što ih čini jednim od najdugovečnijih DJ kolektiva u Srbiji. DJ Lale i Petar Cvetković su već iskusni majstori zanata, a LukaVi pripada generaciji mlađih, ali jednako talentovanih DJ-eva.

 

Žurka u klubu Three Dots počeće u 23h, a ulaz na ovaj maratonski triple rođendanski party je besplatan do ponoći, a nakon toga ulaznica će koštati 400 dinara. Više informacija na Facebook eventu

 

VODIMO TE NA ŽURKU! Prvo dvoje koje nam se javi na redakcija@urbanbug.net dobiće po dve ulaznice za ovu žurku. Ostavite nam ime i prezime i u subjectu mejla obavezno naglasite o kojoj žurci je reč.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :