DVS1 najavljuje žurku u Beogradu: Ugasite svetla i videćemo šta će biti!

Datum objave:03.02.2015

Pročitano:5644 puta

Datum održavanja: 05.02.2015

By:Milica Čule

Lokacija: Drugstore, Beograd

DVS1, jedan od najistaknutijih predstavnika prave američke škole tehno muzike, nastupiće u petak, 6. februara u beogradskom underground klubu “Drugstore”. Žurka počinje u 23 časa, a domaću podršku pružiće mu Tijana T i Filip Xavi.

 

DVS1 | © Sharolyn B Hagen Photography

DVS1 | © Sharolyn B Hagen Photography


DVS1 (Hush/ Klockworks/ Transmat), odnosno Zak Kutoretski, jedna je od najuglednijih DJ figura na Srednjem zapadu SAD i poznat je po kolekciji od 30.000 vinilnih ploča. Iako su pravci koje Zak obuhvata u svojim setovima šarenoliki, ipak je najpoznatiji po čistom tehno zvuku. Poznat je po tome što na licu mesta improvizuje, što njegov nastup čini jedinstvenim i neponovljivim. 


Šta ste pripremili za nastup u Beogradu?

- Nikada se ne pripremam, niti imam plan, samo dođem sa muzikom i prepustim se osećaju! Svako iskustvo je drugačije. Dajte mi dobro ozvučenje, ugasite svetla… I videćemo šta će se desiti.


Koliko vam je važan klub u kojem puštate muziku? Ovog puta ćete nastupiti u jedinom underground klubu u Beogradu, u “Drusgtore”.
- Čuo sam za taj klub, ali ne znam mnogo o njemu. Okruženje u kojem radim I vajb igraju veliku ulogu u svemu, pa ako je zaista pravo underground mesto u pitanju, onda će moja energija I vajb biti takvi!


Na sceni ste više od 20 godina. Šta vas pokreće, gde I dalje pronalazite inspiraciju?

- To je nešto više od same ljubavi prema muzici. Tako je jednostavno. Volim to što radim, I to sa iskrenim namerama.

 

DVS1 | © Sharolyn B Hagen Photography

DVS1 | © Sharolyn B Hagen Photography

Za ovih 20ak godina, verujemo da ste videli mnoštvo ludih stvari po
Žurkama širom sveta. Prepričajte nam jednu koju ćete pamtiti do kraja života.

- Bilo je to 1996… Sećam se dečka koji se skinuo skroz go I pokušao da skoči sa 10. Sprata. Ne zato što je želeo da se ubije ili povredi, već zato što je mislio da stvarno može da leti. Na svu sreću, povukli smog a nazad, pre nego što je uspeo da dokaže svoju teoriju.

Od samog početka, pa sve do sada, u kome smeru je elektronska muzika po vama otišla? Postoji mnoštvo Dj-eva koji su otišli u komercijanom smeru. Šta vi mislite o svemu, da li biste nešto promenili?
- Jedina razlika je u tome što ova scena više nija tajna, više nije iskreni underground kakav je bio pre 20 godina. Komercijalna scena nema apsolutno nikakve veze sa onim što ja radim, pa nema ni potrebe stavljati je u istiu rečenicu sa onim što ja radim. Ne obraćam pažnju na ono što ne volim. Fokusiran sam na ono što ja radim I na ono što moja publika voli.


Koje Dj-eve poštujete? Ima li neko naše ime na toj listi?

- Nisam siguran ko je na toj listi od vaših Dj-eva? Ali, uvek ću reći Jeff Mills. On je moja inspiracija broj 1. Njegova vožnja i vizija su zaista paralelne sa ovim svetom.

Jednom ste izjavili da je “Techno vaša prva ljubav a Hush vaša žena”. Očito je da ste posvetili život di-ingu. Koja je vaša tajna?
- Te reči sam upotrebio da opišem moj lejbl. Sve što radim mimo “Hush” je moja ljubavnica. Radim ono što volim I izuzetno sam zahvalan što to I mogu. Naporan rad se isplati.

 

DVS1 najavljuje žurku u Beogradu: Ugasite svetla i videćemo šta će biti! | Klub Drugstore | 2015

Ko je DVS1?
- To znači biti mračniji, devijantan, nikada ne ići ispravnim putem. Uvek sam bio nezavisan I imao svoj put. Ime se uklapa sa kojim stilom I mojim likom kao artistom.

Šta ima novo u “Hush”?

- Nema planova. Kada nešto bude spremno da izađe, tada će biti. “Hush” je samo za moja izdanja, nema drugih artista, nema remiksa.

Kako izgleda vaš da u stiduju, kada pravite muziku?

- Prvo se rešim svega što može da mi odvuče pažnju, pogledam sve mejlove… Očistim um i krenem da pravim muziku. U zavisnosti od raspoloženja, sve nastaje. Kod mene sve nastaje bez očekivanja I sve što čujete je proizvod tog trenutka.

Na čemu sada radite?
- Na životu!

 

Cene karata su, prvih 50 je 500 dinara, dalja predprodaja 700 svakog dana od 20. Časova u Bivšem baru u Kosovskoj, a na vratima kluba, na veče žurke je 900.
 


vrh strane
Komentari (2)
Pošalji komentar
pera kojot
07.02.2015 16:58
bili smoooo
ptica trkacica
04.02.2015 13:21
ideeemoooo


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :