Dvočlani elektro-akustični sastav OREA objavio je prvi singl/spot BIKINI

Datum objave:21.09.2015

Pročitano:5817 puta

By:Lampshade Media

Novoformirani dvočlani elektro-akustični sastav OREA objavio je prvi singl/spot “Bikini” sa budućeg debi albuma, u izdanju Lampshade Media.  Muzičku produkciju potpisuje Lil' Bear dok je za postprodukciju odgovoran Athens Mastering studio u Atini. Takođe, produkciju spota za istoimeni singl potpisuju Milan Nenin i Borko Basarić.

 

 

Spot je dostupan na svim platformama za download i streaming muzike na internetu (Amazon, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i dr).

 

OREA je dvočlani elektro-akustični sastav koji čine Borko Basarić i Milan Nenin. Svoju muziku karakterišu kao world music, tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike.


Milan i Borko su se upoznali na Univerzitetu u Novom Sadu, Departmanu za fiziku 2002. god kad su počeli da komponuju svoj materijal pod uticajem ploča koje su u to vreme delili: "Friday night in San Francisco" (Al Di Meola / John McLaughlin / Paco de Lucía), "Krushevo" (Stefanovski / Tadić), Astor Piazzolla.. Posle nekoliko snimaka i televizijskih nastupa, njihove karijere i životi kreću divergentnim putevima. Borko osniva bend "Azil 5" dok Milan radi na svom solo projektu ("Incident"), te sarađuje sa Borisom Kovačem, Darkom Rundekom i bavi se muzičkom produkcijom.

 

12 godina kasnije Milan i Borko se sreću slučajno konstatujući da žive u istoj ulici, obnavljaju saradnju i nastaje OREA.

 

Dvočlani elektro-akustični sastav OREA objavio je prvi singl/spot BIKINI

Debi album sastava OREA se može očekivati početkom 2016. godine.
Pesmu možete preslušati na Deezeru preko linka: http://www.deezer.com/album/11171502

www.facebook.com/oreaband  | www.lampshademedia.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :