Dva jazz - funk koncerta ovog vikenda u klubu Soul Society

Datum objave:26.11.2018

Pročitano:1004 puta

Datum održavanja: 30.11.2018 - 01.12.2018

Lokacija: Beograd

“Svoju ljubav prema horskom pristupu htela sam da pretočim u jedan manji jazz sastav i predstavim nešto drugačije domaćoj i inostranoj publici. Ugalavnom izvodimo autorske stvari ali tu su i radovi i drugih mladih talentovanih umetnika..“

Oktatonik, jazz oktet, koji ćete imati da čujete uživo u petak 30. novembra u beogradskom klubu Soul Society - Stari Bitef, je osnovan početkom 2018. godine i već do sada su ostvarili niz zapaženih nastupa na Nishville jazz festivalu, u Studiju M kao i u Domu Omladine Beograda. Sastav čine mladi talentovani akademski jazz muzičari koje je okupila ljubav prema stvaranju novih, savremenih, kompozicija i kao to da odu korak dalje u autorskoj muzici.

 


Jazz koncerti u klubu Soul Society-Stari Bitef, već četvrtu sezonu, postali su potpis i lična karta kluba a vrhunski muzički izbor, stil, šarenolikost i eklektičnost u programu širi se i na polje soul, funk, blues, RnB, fusion i world muzike. Često se u Soulu pojavljuju i doajeni domaće i inostrane savremene muzičke scene: Vasil Hadžimanov Band, Beti Đorđević, Schime Trio, Robert Glasper Belgade Experiment, Qzama Orchestra, Oleg Kireyev, Macha Gharibian, Di Luna Blues band, Dr Project Point Blank, James Brown Belgrade Tribute i mnogi drugi.


Članovi Oktatonika su mladi džez muzičari koji žive i rade u Beogradu:

Nataša Pejčić – sopran,

Ivana Dimitrijević – meco-sopran,

Petra Leona Matiša – alt, aranžer, kompozitor,

Katarina Kočetova – alt, kompozitor,

Ivan Radivojević – truba i fliglhorna,

Stevan Milijanović – klavir, kompozitor,

Boris Šainović – kontrabas i

Miloš Grbatinić – bubanj.


“Svi koji su zainteresovani da čuju nešto novo i žele da podrže mlade autorske džez sastave su dobrodošli”, dodaje Petra Leona Matiša, kompozitorka, aranžerka I vokalistkinja, napominjući da je svako novo iskustvo, upoznavanje I podrška od velikog značaja jednom novooformljenom sastavu.

“Dođite u Soul Society i prisustvujte nastupu jednom od od najinteresantnijih i najenergičnijih klupskih bendova u Beogradu, trenutno” – samouvereno poručuju članovi benda Soul Kitchen.


U subotu 01. decembra, svoj klupski koncert održaće bend Soul Kitchen, soul i funk sastav koji su oformili domaći jazz muzičari sa velikim muzičkim stažom i iskustvom rada na mnogim studijskim i koncertnim projektima. Još jedan osmočlani sastav, ovog puta kao omaž njima dragom soul-funk zvuku, predstaviće nam svoje interpretacije velikana žanra kao što su James Brown / Erykah Badu / Prince / Jill Scott / Incognito i mnoge druge.

 


Soul Kitchen band čine, poznata imena naše muzičke scene:
Sanja Bogosavljevic - vokal


Kristijan Mlacak- tenor sax


Milan Savic Savcho - alto sax


Srdjan Dunkic - bubanj


Aleksandar Buzadzic – Buzge - sint


Predrag Kozomara – Peca - gitara


Dragan Ivanović - bas

 

Sa punim pravom očekujte jedan bogat muzički vikend provod uz zvuk i ritam muzike za osećanje i ples u klubu Soul Society - Stari Bitef.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :