Duška Jovanić, Sandra Silađev, Milica Laufer, Olivera Nikodijević i Una Senić protiv klišea

Datum objave:01.07.2019

Pročitano:719 puta

Lokacija: Beograd

Leto pod zvezdama: zašto nećemo kliše
tematska zabava MILICA magazina i Stella Artois

“Jako je važno da žena ustane i kaže šta misli i šta oseća” reči su koje su poput lajtmotiva obeležile sinoćni razgovor na temu ženskih stereotipa. O klišeima koji ograničavaju žene da budu i rade ono što bi htele, govorile su: stand-up komičarka Sandra Silađev, direktorka marketinga Apatinske pivare Olivera Nikodijević, radio voditeljka Una Senić, novinarka Duška Jovanić i urednica MILICA magazina Milica Laufer. One su kroz svoja profesionalna i lična iskustva istakle koliko su žene i dalje neočekivane ili čak nepoželjne na određenim društvenim pozicijama.

 

 

Čuđenje i nepoverenje su često prve reakcije kada se žena pojavi kao glavna urednica muškog magazina, direktorka u industriji piva ili u stand-up show biznisu. Sandra Silađev, čiji su video klipovi i stand-up nastupi zasnovani na razbijanju stereotipa vezanih za žene, rekla je da se isljučivo time bavi jer živimo u patrijarhalnom društvu: “Žena se u mnogim situacijama povuče, svi joj govore, skloni se, nemoj, ti si žensko, ćuti. A kada muškarac uradi isto to, za njega se smatra da je to normalno”. Govoreći o domenu zabave i klišeu da žene sve više vole da se provode u ženskom društvu, Una Senić je napomenula kako došlo do očigledne podele muškaraca i žena u dva tabora koja čak zaziru jedan od drugog, ali da bi se istinska rodna ravnopravnost morala oslanjati na njihovoj međusobnoj saradnji i podršci. Iako slika žene sa čašom piva u ruci, ne odgovara stereotipu smernih žena, Olivera Nikodijević je otkrila da žene vole da piju pivo i to ne samo piva razblaženih ukusa, već i jaka, gorka piva. Istakla je da Stella Artois ima najelegantniju čašu od svih pivskih brendova, te da i zbog tog pojavnog imidža žene vole da piju baš Stellu.

 Nakon razgovora vrelo letnje veče nastavljeno je u odličnom ritma DJ Une Senić na terasi restorana Balkon. I pored naizgled ženske teme, sinoć održano Leto pod zvezdama, nije bila stereotipna ženska zabava, već događaj na kojem se čula zanimljiva priča koja se tiče svih nas. U dobrom raspoloženju među posetiocima su primećeni i: Miroslava Najdanovski, Brajan Rasić, Nenad Radujević, Branko Rosić, Marija Antić, Muharem Bazdulj, Ana Rodić, Ana Tokin, Milica Peshut, Jelena Jovanov, Aleksandar Đuričic...

#letopodzvezdama #usudise #vecesastellom #stellaartois #milicamagazin #restoranbalkon


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :