Dunja Petrić: Neće nam biti teško da sviramo detroitske techno hitove

Datum objave:11.11.2016

Pročitano:7091 puta

Datum održavanja: 24.11.2016

By:Marija Joksimović

Dunja Petrić je članica Simfonijskog orkestra RTS-a u kome svira pikolu i flautu. Kao deo tog orkestra sviraće i 24. novembra u okviru Lovefest Experience događaja sa detoritskom techno legendom Jeffom Millsom. Dunji ovo neće biti prvi put da nastupa sa techno producentom jer je takođe svirala i letos na Dev9t festivalu sa kumom techno muzike Juanom Atkinsom. Sa tog nastupa nosi fantastične utiske i u razgovoru za Urban Bug otkriva da će i nastup sa Millsom sigurno biti nezaboravno iskustvo.

 

Dunja Petrić

Dunja Petrić

 

Kako vi gledate na spoj elektronske i klasične muzike, odnosno u ovom slučaju na saradnju jednog od najvećih svetskih techno di-džejeva i producenta Jeffa Millsa i respektabilnog Simfonijskog orchestra RTS-a? 

Svaki izvođač klasične muzike tokom karijere pravi iskorake u neke druge muzičke žanrove, mada ne tako često u elektronsku muziku, tako da je za sve nas ovo veliki izazov i uzbuđenje. Veoma se radujem što i mi, ne samo kao SO RTS, već klasičari u Srbiji, počinjemo da pratimo svetske trendove i što ćemo ovim koncertom dobiti i novu publiku na našim koncertima.


Hoće li biti teško izvoditi detroitske techno hitove? Šta je vama najveći izazov?

Neće biti teško izvoditi detroitske, svetske hitove, svi smo veoma profesionalni i posvećeni zadatku koji nam predstoji. Moram da priznam da je meni najveći izazov prateća oprema, mikrofoni i slušalice, jer je taj segment jedini na koji nisam navikla, mada se osećam i pomalo važnom sa svim tim kablićima oko sebe.

 

Da li se i na koji način razlikuju pripreme za ovakav nastup od klasičnog nastupa orkestra?
Ne razlikuje se priprema, materijal se preslušava i vežba na isti način kao i za bilo koji drugi koncert, jedino je pritisak manji jer ipak nismo mi u prvom planu, već činimo deo jedne veće slike, mi smo ustvari jedan veliki i živi efekat.


Svirali ste i kada je bio Juan Atkins letos u Ciglani na Dev9t, kakve utiske nosite sa tog nastupa?

Da, letos sam nastupala u Ciglani kada je Juan Atkins gostovao i koncert je bio odličan, uslovi i saradnja su bili na veoma visokom nivou. To je za mene bio prvi iskorak u svet elektronske muzike i kao neko ko istu ne prati na svakodnevnom nivou, moram da kažem da je bilo jako zanimljivo svirati i da sam uživala, a znam i da moje kolege nose iste utiske.

 

Lovefest Experience


Šta očekujete od predstojećeg nasutpa sa Jeffom Millsom?
Očekujem da se publika dobro provede, da uživaju, najavljen je jedinstven spektakl i očekujem za sve jedno nezaboravno iskustvo. Nadam se da će sam Jeff Mills biti zadovoljan saradnjom sa SO RTS, a organizatorima Lovefesta želim dugotrajnu saradnju sa nama. Mi smo spremni za izazov.

 

Pročitajte šta o nastupu sa Jeffom Millsom misli violinistkinja Aleksandra Klenkovski.

 

Lovefest Experience je beogradski nastavak jubilarnog desetog izdanja Lovefesta, a u okviru ovog dešavanja techno legenda Jeff Mills nastupiće sa Simfonijskim orkestrom RTS-a. Koncert je zakazan za 24. novembar u BelExpo centru. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :