Barutana klub Beograd

DUKAT STRAY NA MORŽU

Datum objave:12.05.2018

Pročitano:2080 puta

Datum održavanja: 01.06.2018

Lokacija: Herceg Novi

Dukat Stray odnosno Dušan Strajnić, kantautor, frontmen beogradskog benda Stray Dogg i pionir Amerikana zvuka na postjugoslovenskom prostoru, nastupiće na otvaranju MORŽ-a, novog festivala alternativne kulture u Herceg Novom, 1. juna na platou Stepeništa 28. oktobar, ispred kafea Prostorija.

Dukat svira finu mješavinu roka, folka, popa, amerikane, soula i bluza. Izvjesno vodeći kantautor u regionu, popularan u Hrvatskoj koliko i u rodnom Beogradu, on je sa bendom punio salu Sava centra, zagrebačku dvoranu Lisinski i podgorički KIC Budo Tomović, a upravo se vratio sa evropske turneje. Ne samo to - Dukat i Stray Dogg su sarađivali i sa američkim kantautorom Devendra Banhart-om (na pjesmi "Time"), kao i Lisa-om Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme "Courting Blues" (Attic Session) i svirali u Beogradu.

 

Dukat, Stray Dogg

Dušan i Stray Dogg su snimili tri studijska albuma, a na putu je i četvrti. Publiku su osvojili već prvijencem, introspektivnim albumom 'Almost' a do trećeg, 'Come along wind', autentičnošću, snagom muzike i bistrinom Dukatovog vokala, uspjeli su da nepovratno utabaju put novoj srpskoj i postjugoslovenskoj muzičkoj sceni.

Uz Dukatov koncert, prve večeri Morža biće otvorena i izložba petnaestak veoma zanimljivih postjugoslovenskih vizuelnih umjetnika i prikazan jedan od filmova selektovanih u saradnji sa Crnogorskom kinotekom.

Organizatori festivala MORŽ (Morski ritam života) su Herceg Novi Cool (NVO Alternaut) i kafe Prostorija uz partnerstvo sa Crnogorskom kinotekom. Festival je podržala Turistička organizacija Herceg Novog, kao i Javno komunalano stambeno preduzeće Herceg Novi, Blue line i Guest house Tomanović.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :