Dubioza kolektiv objavila novi album „Pjesmice za djecu i odrasle“!

Datum objave:16.11.2017

Pročitano:2516 puta

Dobrosav Bob Živković ilustrovao omot izdanja!


Prošlo je četiri godine od izlaska albuma „Apsurdistan“, kojim je Dubioza kolektiv obišla su čitav region i postala neizostavni deo naše svakodnevnice. Tamo gdje je „Apurdistan“ stao, nastavlja novi album.

„Pjesmice za djecu i odrasle“ naziv je albuma koji donosi 9 pesama.
Već je singlovima „Himna generacije“ i „Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obe pesme osvojile su slušaoce velikom brzinom i trenutno spadaju među najemitovanije numere koje dolaze iz regiona, dok pregledi na YouTube kanalu broje millione.
Uz pomenuta dva singla, stiže nam još 7 novih pesama koje se već mogu čuti na Deezeru i ostalim digotalnim platformama, a koje zaokružuju priču koju nam je Dubioza želela da ispriča. 
„Pjesmice za djecu i odrasle“ čine obaveznu lektiru koju bi svako trebao „ da pročita“.

 

Dubioza kolektiv


„Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. 
Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini.“ – komentariše bend u svom stilu izlazak novog albuma.


Dubioza je na albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ ugostila bosanski bend „Helem Nejse“ na pesmi „Pionirska“, u pesmi „Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl „Treba mi zraka“ donio je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.


Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pesama.


CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle.
Novi album izlazi u izdanju Menarta, a takođe je dostupan i za besplatni download na http://www.dubioza.org

Album „„Pjesmice za djecu i odrasle“ pojaviće se kod nas u prodaji 22.novembra!

Dubioza kolektiv nastupa uskoro u Srbiji, na 18. Koncertu godine, 9. decembra u Novom Sadu, u dvorani SPENS.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :