Dubioza Kolektiv najtraženiji bend Eurosonic festivala!

Datum objave:24.01.2016

Pročitano:7592 puta

By:Lampshade Media

Tokom 2016 Dubiozi Kolektiv se smeše ozbiljni globalni uspesi, sudeći po reakcijama brojnih festivalskih agenata okupljenih na nedavno održanom muzičkom festivalu „Eurosonic“ u Gronigenu. Glasanjem promotera, udruženih preko Etep (European Talent Exchange Programme) i Yourope programa, najviše glasova i pozitivnih kritika je dobila Dubioza Kolektiv.

 

Dubiozi Kolektiv | Photo by Goran Lizdek


Publika i muzički profesionalci i dalje prepričavaju eksplozivni nastup balkanske atrakcije. Naime, zbog prevelikog skakanja publike u šatoru na svim nivoama (čak i među VIP zvanicama), cela konstrukcija se pomerila i dovedeni su u pitanje nastupi ostalih bendova te večeri. Nastup prvog benda nakon Dubioze Kolektiv je kasnio dobrih sat vremena.


Dubioza Kolektiv izazvala je najveće interesovanje među promoterima i našla se prva među pet najtraženijih bendova za predstojeće festivale, potvrdio je buker Eurosonic-a. Izjavu pogledajte ovde.


Festival i konferencija „Eurosonic Noorderslag“ okupio je ove godine preko 300 bendova iz svih evropskih zemalja. Kao jedno od ključnih mesta za promociju novih talenata, festival je u proteklih nekoliko godina bio odskočna daska za brojne muzičare (na Eurosonic-u su lansirani bendovi Gossip, Editors, Franz Ferdinand, Stromae itd…). Dubioza Kolektiv je dobila još veći podstrek!


Nakon izuzetno uspešnog izdanja iz 2013. godine „Apsurdistan”, izlazak novog albuma Dubioze Kolektiv „Happy Machine” je planiran za februar ove godine. Kao njegovu najavu, bend je nedavno pustio video spot za singl „Free Mp3”, koji do sada ima preko 4 miliona pregleda. Na zvaničnom sajtu Dubioze Kolektiv fanovi mogu da skinu besplatno EP„Happy Machine“ sa 3 pesme. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :