DUB FX i Ana Popović na glavnoj bini Arsenal Festa

Datum objave:26.04.2017

Pročitano:3637 puta

Datum održavanja: 23.06.2017 - 24.06.2017

By:Aleksandar Arežina

Lokacija: Knežev arsenal, Kragujevac

Bluz gitaristkinja Ana Popović nastupiće 23. juna, a australijska muzička senzacija Dub FX 24. juna na Main Stageu Arsenal Festa 07 u Kragujevcu!

 

DUB FX

Dub FX 

 

- Volim da mešam sve žanrove, kao džez, rege, hiphop, sambu, dramenbejs, dabstep... šta god da osećam u tom trenutku. To je lepota mog nastupa - poručuje Bendžamin (Benjamin) Stanford, koji je pod firmom Dub FX poslednjih godina prodao stotine hiljada primeraka albuma i stigao do preko 150 miliona pregleda na jutjubu.

Stanfordu, koji je počeo kao ulični muzičar a stigao je da prodrma brojne velike festivale širom sveta, potrebno je veoma malo da privuče pažnju publike - samo glas, FX pedala i "lup" (loop) mašina. Ali su zato rezultati spektakularni što se može čuti u Dub FX hitovima "Flow", "Love Someone", "No Rest For The Wicked", "Soothe Your Pain"...

 "Ana Popović je jedna opaka gitaristkinja", odavno je ustvrdio legendarni Brus Springstin (Bruce Springsteen) za muzičarku rođenu u Beogradu, koja je danas nastanjena u Los Anđelesu i delila je bine sa veličinama kakve su B.B. King, Joe Bonamassa i Gary Clark Jr, a sada konačno prvi put dolazi u Kragujevac.

 

Ana Popović / Foto: Marco van Rooijen

Ana Popović / Foto: Marco van Rooijen


Čuvena upravo po moćnim živim nastupima, Popović sa svojim pratećim bendom neumorno krstari po velikim svetskim festivalima, a na Arsenal dolazi u trenutku dok promoviše aktuelni trostruki album "Trilogy" (2016), njeno najambicioznije ostvarenje do sada, fascinantnu kolekciju 23 bluz, džez i fank stvari.

- Ja jednostavno moram da sviram uživo. U tome neizmerno uživam i verovatno ne bih bila ja, ukoliko bi se to zbog bilo čega ikad obustavilo - kaže Popović.

 Na Arsenal Fest 07 nastupiće i 23. juna Anthrax, Buzzcocks, Elvis Jackson, 23. juna Thievery Corporation, 24. juna Urban&4 i Rambo Amadeus. U promo periodu komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala 07 košta samo 1.800 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 1.000 dinara. Ulaznice se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom u "Kneževom arsenalu", bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj "Zastavinoj bašti", kao i u obližnjoj rustičnoj "Čaurnici".


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :