Barutana klub Beograd

Drum and bass petak u Dorćol Platzu: Chris.SU ponovo u Beogradu

Datum objave:08.03.2017

Pročitano:5160 puta

Datum održavanja: 10.03.2017

By:Marina Zec

Lokacija: Dorćol Platz

Jedan od vodećih DJ-eva i producenata na drum and bass sceni Chris.Su nastupiće u petak 10. marta u 22 časa u Dorćol Platzu, a domaća podrška biće Splash Heads, Codex, Euphorics, Pandorum i Gavrilo. 

 

Chris.SU

 

CHRIS.SU je uz kolege Jadea i Mindscape upisao svoju zemlju u vrh drum and bass muzike. Reč je o producentu čija se izdanja pojavljuju još od 2000. godine i koji je više puta proglašavan producentom i DJ-em godine po čitaocima Impulsecreatora (drumandbass.hu),a takođe je i nominovan kao najbolji „tech dj “ na Drum and bass Arena awards. Njegovi setovi su poznati po kombinacijama različitih žanrova dnb-a koje kombinuje odličnim mixom. Uz svoje solo materijale, poznat je i po saradnji sa najvećim imenima scene Black Sun Empire i State of Mind, a projekat “Above Earth” se našao na listi top 100 traka 2014 godine na beatport.com chartu. 2013. osniva svoju FATE Recordings izdavačku kuću, sa prvim svima dobro poznatim izdanjem, „Together In The Night” ft. Mira, koja se pojavljuje u Andy C-evom „Night Life 6” i na UKF Drum & Bass Youtube kanalu.


Čast da na scenu uz Chris.SU-a stanu imaće:

 

Splash Heads odnosno Aleksandar Veruović i Predrag Adamović su pojedinci koji su se dokazali u svojim solo karijerama pre nego što su se okupili I postali poznati po svom specifičnom zvuku techy bass linija začinjenih fankom. Izdaju na dva vodeća neurofunk lejbla: Blackout music i Eatbrain recordings.

 

Codex - najpoznatiji srpski DnB kolektiv koji je u Srbiju doveo preko 100 internacionalnih dj-eva sa samog vrha drum’n’bass, breakbeat, jungle i dubstep scene i koji stoji iza novootvorene Metnem izdavačke kuće koja je za kratko vreme postala poznata širom planete i koja je fokusirana ka futurističkom i eksperimentalnom drum’n’bass-u. Energija njihovih žurki i Codex zvuka odavno je prevazišla granice zemlje iz koje potiču. Članovi Codex-a: Ranko (Phase) Marić, Đorđe (Tox) Milašinović, Vladimir (Kastiljas MC) Bastaja.

 

Chris.SU

Chris.SU


Euphorics - 
duboko ukorenjen u DnB svetu već petnaest godina, EUPHORICS potpisuje izdanja za neke od najvećih izdavakih kuća V recordings, Soul deep itd.

Pandorum:
DnB duo koji su pod jakim uticajem britanskog zvuka oformila dva brata, Vladimir I Damjan Maksimović, pokušavaju da vrate stari sjaj DnB scene u Beogradu I da kroz svoje žurke u okviru serijala 1|7|0 spoje različite podžanrove u jedinstven dnb doživljaj.

 

Gavrilo: Najsvežije ime na beogradskoj sceni koje stvara pod uticajem brazilskog dnb zvuka spajajući pritom jungle i jazzy likvid.

Veče će na mikrofonu propratiti MC EDGE I MC KASTILJAS.

 

Karte se mogu nabaviti na ulazu i to, do ponoći 400 dinara, posle ponoći 600 dinara. Više informacija na www.pandorumdnb.com i Facebook eventu

 

Dorćol Platz je multifunkcionalni prostor u Beogradu, u Dobračinoj 59b. Nalazi se u prostoru restauiranog hangara starog preduzeća „Minel-transport“, zajedno sa dvorištem zahvata površinu oko 1600 kvm. Obnovljen je sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i udahne mu novi život otvorenom kapijom za kreativne ljude. Kroz organizaciju izložbi, umetničkih radionica, pozorišnih predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva i neformalnih druženja, Dorćol Platz nastoji da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :