Drugi Beogradski mesec fotografije: 49 izložbi, tribine, radionice i projekcije filmova

Datum objave:16.03.2017

Pročitano:6534 puta

Datum održavanja: 30.03.2017 - 30.04.2017

By:Milica Rašković

Lokacija: Beograd

Po ugledu na evropske metropole i u Beogradu se drugu godinu za redom održava festival Beogradski mesec fotografije koji će trajati od 30. marta do 30. aprila. U okviru festivalskog programa, biće održano 49 izložbi, upotpunjenih sa osam predavanja i tribina, pet radionica, dve foto berze kao i pet projekcija filmova sa centralnom temom - fotografija.

 

Belgrade Photo Month

 


Festival otvara internacionalna izložba Novi Talenti, 30. marta u galeriji UK Parabrod. Organizatori festivala predstaviće projekte Luke Trajkovića, Oleksandra McQuartza i Pawela Strzeca, čiji su radovi izabrani na foto konkursu na kom je učestvovalo 20 zemalja sa više od 150 poslatih predloga.  Priliku da predstave svoj rad dobili su i korisnici Instagrama koji su imali zadatak da prikažu svoj trenutak. Kroz izložbu Necenzurisane knjige, posetioce će sprovesti Natasha Christia, upoznajući ih sa autorima.

Publika će imati priliku da pogleda postavke domaćih fotografa, koje prate aktuelne društvene teme od izbegličke krize, zahteva koji su stavljeni pred ženu 21/og veka do modne fotografije. Svoje radove će, između ostalih, izložiti Igor Čoko, Marija Janković, Dejan Clement, Aleksandra Leković...

Gostujuće izložbe stranih fotografa, poput Tomasa Tanninia, Rubena Salgada, Martina Breindla, Wolfganga Muellnera prezentovaće se domaćoj publici u saradnji sa stranim kulturnim institutima u Beogradu.

Kroz radionice omogućeno je učenje , sa ciljem uvođenja početnika u svet fotografije. U okviru kritičkih radionica očekuju se pohvale, konstruktivne kritike, sugestije, kako bi se unapredio dalji rad fotografa. Posetioci predavanja će biti bogatiji za saznanja o fotožurnalizmu, modnoj, rok-koncertnoj, uličnoj fotografiji. Svi zainteresovani moći će da prikažu svoje foto portfolije istaknitim domaćim i stranim fotografima.

Više informacija o festivalu na www.belgradephotomonth.org


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :